Social

Patru unitati scolare din Braila in top 100 la nivel national, in ordinea mediilor de admitere

Patru unitati scolare din Braila in top 100 la nivel national, in ordinea mediilor de admitere

Astăzi este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean sau al municipiului București, iar pe 9 iulie se vor publica rezultatele admiterii computerizate în clasa a IX-a. Într-un clasament la nivel național, în ordinea mediilor de admitere pe fiecare unitate de învățământ, județul Brăila are patru unități de învățământ între primele 100 din țară. Singura școală gimnazială din Brăila aflată în top 100 la nivel național este Școala Ion Creangă, celelalte fiind colegiile GH. M. Murgoci și Nicolae Bălcescu și Liceul teoretic Nicolae Iorga.

În topul şcolilor generale din România pentru anul 2018, care a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din şcolile respective, Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila este cel mai bine clasat dintre unitățile școlare din județul noostru, clasându-se pe locul 9 la nivel național, cu o medie de 9.48 a celor 31 de elevi care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a și au susținut examenul de Evaluare Națională.

Pe locul 2 în topul județean se află Colegiul Național Nicolae Bălcescu clasat pe locul 24 la nivel național, cu o medie a mediilor de admitere de 9.27 a celor 26 de absolvenți. În top 100 al școlilor la nivel național se mai regăsesc două unități școlare din Brăila, Școala gimnazială Ion Creangă, clasată pe poziția 89 cu media 8.75, din 67 de absolvenți care au susținut evaluarea națională, și Liceul teoretic Nicolae Iorga, pe poziția 98 cu o medie de 8.71, din 31 de absolvenți.

În topul la nivelul județului Brăila pe poziția a cincea se află Colegiul Național Ana Aslan, cu media 8.58 din 25 de absolvenți. Locul 6 este ocupat de Școala gimnazială Mihai Eminescu cu media 8.45, dar având 127 de absolvenți. Locul 7 este ocupat surprinzător de Școala gimnazială din Urleasca, cu o medie de 8.27, dar având doar 6 elevi care au susținut examenul de evaluare națională.

Top 10 al școlilor brăilene este completat de Școala Fănuș Neagu cu media 8.26, din 92 de absolvenți, Școala gimnazială Al. I. Cuza cu media 8.22 din 68 de absolvenți și Școala gimnazială Aurel Vlaicu, cu media 8.21 din 18 absolvenți.

Pe ultimele 5 locuri în acest clasament se află școlile din Unirea, Galbenu, Corbu Nou, Frecăței, iar pe ultimul loc Școala gimnazială NIKOS KAZANTZAKIS din Brăila, unde din trei elevi care au suținut examenul de Evaluare Națională niciunul nu a obținut medie peste 5.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •