Administratie

Patinoarul din Brăila, mărul discordiei între putere și opoziție

Patinoarul din Brăila, mărul discordiei între putere și opoziție

Liberalii consideră că Primăria Brăila, cea care administrează patinoarul, ar trebui să se descurce cu tot ceea ce ține de investiții în această locație. Consilierii au atras atenția asupra faptului că CJ a susținut mereu asocierile, cu toate UAT-urile, însă în ceea ce privește administrarea, fiecare primărie s-a descurcat cum a putut.

”Din câte îmi aduc eu aminte, patinoarul a fost făcut tot pe o asociere. Noi ne-am asociat întotdeauna ca să construim ceva, după care, administrația locală de acolo a administrat. Vedem cu toții că Primăria Brăila nu prea știe să administreze, dar asta nu înseamnă că noi suntem o vacă de muls”, a declarat consilierul județean PNL Marian Sîrbu.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac a atras atenția asupra faptului că în Brăila mai există un singur patinoar, iar acesta trebuie sprijinit pentru a putea fi exploatat de către brăilenii iubitori ai sportului pe gheață.

”Consiliul Județean dă acești bani pentru că în municipiul și județul Brăila nu mai există niciun patinoar, după ce și cel de la Brăila Mall a fost desființat. Sunt copii care practică sporturile pe gheață și avem această echipă. Sunt copii care merg iarna la patinoar și vor să patineze. Noi, Consiliul Județean am considerat că putem să dăm și noi bani pentru partea de funcționare, dar și pentru investiții”, a declarat președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

Hotărârea a fost aprobată de consilierii județeni și prevede că durata contractului de asociere este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani, cu acordul părților. SUPAGL Brăila va rămâne în continuare administratorul patinoarului. În acest contract de asociere atât CJ Brăila, cât și Primăria Brăila vor contribui cu câte 300.000 lei anual. Primăria Brăila va aloca câte 200000 lei anual pentru secțiunea de funcționare și câte 100000 lei pentru secțiunea de dezvoltare. Consiliul Județean va contribui cu până la 200.000 lei anual pentru cheltuieli cu bunuri și servicii și cu până la 100.000 lei pe an pentru cheltuieli de capital. Alocarea următoarei tranșe se va face numai după justificarea utilizării tranșei anterioare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •