Ingrediente:
ulei de masline – 6 linguri
vin alb – 300 ml
patrunjel – 1 legatura
ardei iute – 2 bucati
pastrav – 4 bucati
rosie – 6 bucati
pasta de tomate – 6 linguri
lamaie – 6 felii
chilli
piper
Mod de preparare:
– Se spala foarte bine pestele, apoi se curata in interior de intestine si pielita neagra dupa care se presara bine cu sare si se lasa intr-un vas adanc, 20 de minute.
– Se spala rosiile, se taie in felii medii si se aseaza intr-o tava de cuptor, unsa bine in prealabil cu ulei de masline.
– Peste rosi se aseaza cei 4 pastravi, in care am pus cate 2 felii de lamaie la fiecare bucata, si tava se da la cuptor 30 min, la foc foarte mic.
– Se amesteca bine vinul demidulce cu patrunjelul tocat marunt, cu ardeiul iute tocat marunt, cu sare, piper si pasta de rosii (sau rosiile decojite in sos) – pt cine prefera mai picant se pune si praf de chilli.
– Se toarna acest sos peste peste si se mai da la cuptor inca 7-8 minute.