Politica

Partidul ”Brăila Nouă” susține campania ”Oameni noi” în politică

Partidul ”Brăila Nouă” susține campania ”Oameni noi” în politică

Membrii Partidului Brăila Nouă au anunțat astăzi într-o conferință de presă că au declanșat o campanie de strângere de semnături pentru modificarea legilor electorale. Campania se desfășoară sub genericul ”Oameni noi” în politică și are în vedere susținerea unor persoane din societatea civilă pentru a putea accede în funcții publice alese.

Ovidiu Iosif, unul dintre membrii ”Brăila Nouă”, a participat luna trecută la o întâlnire la Sibiu cu alte formațiuni politice care împărtășesc aceste principii. La această campanie s-au aliat patru partide politice și aproximativ 30 de organizații civice. Cele patru partide care au aderat la această campanie sunt Partidul Oamenilor Liberi, din Tg. Mureș, PACT pentru România, USR și Inițiativa România 100.

Campania ”Oameni noi” s-a născut din dorința de a schimba clasa politică, prin care inițiatorii își doresc să găsească alți oameni cu viziune care să fie încurajați să se implice în viața politică a României.

Ovidiu Iosif a precizat că proiectul a pornit la drum cu șase obiective. Unul dintre aceste obiective este o mai bună reprezentare în Parlament a Diasporei și creșterea numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora, proporțional cu numărul românilor care au rezidență peste hotare. De asemenea, se propune ca cetățeni români care au încă domiciliul în România și se află în străinătate să poată vota la alegerile parlamentare la orice secție de votare din străinătate, dar pentru parlamentarii din județul de domiciliu din România.

O altă propunere este introducerea votului preferențial pe liste de partid, prin liste deschise. Prin această propunere se dorește votarea persoanei și nu a listei propuse de către partid. O altă propunere de modificare a legi electorale este eliminarea pragului electoral la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare și reducerea numărului de semnături pentru înscrierea în competiția electorală. Nu în ultimul rând campania ”Oameni noi” susține revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Până în prezent în județul Brăila au fost stânse aproximativ 500 de semnături pentru susținerea campaniei ”Oameni noi”.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •