Administratie

Parteneriat public-privat pentru construirea spitalului regional Brăila-Galați

Parteneriat public-privat pentru construirea spitalului regional Brăila-Galați

Guvernul a adoptat în ședința de joi, prin Hotărâre, al doilea pachet de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Printre cele 8 proiecte se află și Spitalul regional Brăila-Galați.

Printr-un parteneriat public-privat ar urma ca în regiunea de est a țării, între orașele Galați și Brăila să se construiască un alt spital regional, cu o capacitate de aproximativ 800-1000 de paturi.

Acest spital va fi organizat clinic, cu o structură de specialități, având o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe,

Spitalul din zona Brăila-Galați va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare dotate corespunzător.

Celelalte investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză sunt: Amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, Construirea aeroportului Bucureşti Sud, Canalul magistral Siret – Bărăgan, Construcţia în parteneriat public – privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice, Construirea şi operarea în parteneriat public – privat a unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, Un nou complex  turistic  pentru schi în masivul Făgăraş și Spitalul regional Timișoara.

În ședința din 24 mai 2018, Guvernul a aprobat primul pachet de investiții strategice care vor fi realizate prin parteneriat public privat: Autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov, autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada București – Craiova – Lugoj, Complexul Medical „Carol Davila”, care se va construi în zona de nord a Capitalei și va cuprinde Spitalul Republican, precum și proiectul privind  operarea de servicii pentru cele 15 spitale din rețeaua CFR.

Toate proiectele sunt însă doar pe hârtie și nu au o dată de demarare și nici costurile necesare.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •