Politica

Parte din proiectele Guvernului Boc au fost continuate de USL, zice Botea

Parte din proiectele Guvernului Boc au fost continuate de USL, zice Botea
Parte din proiectele Guvernului Boc au fost continuate de USL, zice Botea
Parte din proiectele Guvernului Boc au fost continuate de USL, zice Botea

Viorel Botea a vorbit despre doua dintre proiectele pe invatamant ale guvernului Boc care desi au fost blamate de USL, au fost continuate si anul acesta de noua guvernare. “Scoala Altfel” si “Clasa 0” s-au dovedit a fi bine primite de parinti si elevi, mai spune Botea.

Presedinte al Comisiei de Invatamant, din cadrul filialei locale a PDL, Viorel Botea a tinut sa aduca in atentia opiniei publice proiectele pe invatamant ale fostei guvernari, care au fost doar “rebrenduite” si continuate de USL, „Scoala Altfel”si „Clasa 0”, doua proiecte implementate si continuate cu succes la nivel national, din spusele acestuia. „Programul Scoala Altfel, s-a desfasurat in aceasta perioada, conform Legii Educatiei, desi, acum un an a fost blamat si considerat de catre USL un proiect nereusit. Pana la urma s-a dovedit a fi un proiect foarte bun, care a adus numeroase beneficii, atat scolilor, cat si la nivel national. In toata tara, elevii au participat la activitati educative, elevii au fost in excursii, au vizitat muzee, au fost la piese de teatru, la film si cred ca activitatile educative s-au desfasurat si pe un alt segment, nu numai pe cel al muncii efective la clasa, la ore. Acesta este un proiect al Guvernului Boc, pe care cei din USL l-au renumit si acum i-au spus Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, a declarat Viorel Botea.

Un alt proiect educational, despre care se spunea initial ca este sortit esecului este cel al Clasei pregatitoare. Realitatea este ca, anul trecut proiectul a dat mari batai de cap parintilor, elevilor si cadrelor didactice care au fost luate pe nepregatite. Anul acesta, guvernantii au ales sa continue proiectul. “Clasa pregatitoare a fost considerata un esec total, un dezastru, o nenorocire care va distruge invatamantul romanesc din temelii. Insa, foarte interesant, in acest an, Guvernul USL a hotarat sa mearga in continuare cu clasa pregatitoare. In anul 2012-2013, au mers la gradinita in invatamantul primar 37.500 de copii, mai mult decat anul scolar precedent. Foarte interesant, mai ales ca de regula tendinta era in scadere, in medie de 15.000 pe an. De asemenea, in 2012-2013 avem cu 60.000 mai multi copii la grupa mica. Acesti copii, daca nu era clasa pregatitoare, nu aveau loc la gradinita.”, a mai spus Botea.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.