Actualitate

Parfenie intenționa să omoare cât mai mulți oameni

Parfenie intenționa să omoare cât mai mulți oameni

Planul atacatorului de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 20 de ani, care a rănit duminică zece persoane, era să omoare cât mai mulţi români şi apoi să se sinucidă, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Tribunalului Brăila.

De altfel acesta a strigat ”Trebuie să curgă sânge în țara asta!” în momentul în care a fost scos din mașină și trântit la pământ de unii cetățeni cu spirit civic în momentul în care a intrat cu mașina în ușile de la Carrefour.

Judecătorii au apreciat că incidentul care a produs zece victime se află la limita unui atentat terorist, având în vedere că Marius Valentin Parfenie a acţionat în baza unui plan stabilit înainte, ba mai mult şi-a anunţat intenţiile cu o zi înainte prin mai multe bilete scrise, care se găsesc în momentul de faţă la dosarul cauzei.

[quote]Acţiunile au avut menirea a atrage atenţia asupra unui aspect, a unei idei, în general unei idei extremiste/radicale, ori pentru a schimba ceva în ordinea unei societăţi, inclusiv în deciziile din domeniul politic, toate acestea fiind prevăzute expres de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar în cazul de faţă, scopul final şi declarat chiar de inculpat, al acţiunilor sale a fost acela de a extermina cât mai mulţi români, care nu se circumscriu ideii sale de calitate umană, aşa cum inculpatul a văzut că sunt oamenii în Suedia, de exemplu (acolo unde ar fi lucrat conform propriilor declaraţii), inculpatul declarând, la momentul prinderii sale de către cetăţeni, ”trebuie să curgă sânge în ţara asta”, ”sunt un terorist” etc., relevante fiind sub acest aspect şi ideile radicale pe care inculpatul le-a expus în biletele scrise olograf chiar de către el şi care se află la dosarul cauzei[/quote], se precizează într-un comunicat al Tribunalului Brăila.

Tribunalul Brăila a emis luni seara un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Valentin Parfenie, care a rănit duminică zece persoane, şapte în parcarea mall-ului din Brăila, doi pietoni aflaţi pe centura oraşului şi a înjunghiat un bărbat căruia i-a furat maşina.

Marius Valentin Parfenie a fost condamnat în 2017, de Judecătoria Brăila, la 6 luni de supraveghere ca măsură educativă, pentru comiterea în 2015, pe vremea când era minor, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Marius Valentin Parfenie împreună cu tatăl său au bătut cu ranga un bărbat până l-au băgat în spital, tatăl acestuia fiind condamnat la rândul lui la 8 luni de închisoare.

Tânărul se afla sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,37mg/l alcool în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă acesta se află sub influenţa altor substanţe. Rezultatele testelor toxicologice nu au sosit încă de la IML Iași, dar deși el nu a recunoscut acest lucru, chiar tatăl său a spus că se poate să fi fost și sub influența drogurilor în acele momente.

Cu o seară înainte a petrecut într-un club din Brăila împreună cu un unchi al său, unde ar fi băut vin.

Tânărul nu a contestat decizia de arestare preventivă a instanţei şi nici familia sa nu a cerut asta avocatului, ar fi mai in siguranta dupa gratii.

Printre victimele sale, cele mai grav rănite, sunt cei doi şoferi loviți pe Centura oraşului si bărbatul înjunghiat, căruia i-a furat mașina.

În reanimare a rămas doar unul dintre șoferi, care a ieșit din comă. Celalalt șofer de la Braicar lovit de mașina condusă de Parfenie Marius a fost transportat la Spitalul Militar din București, la cererea familiei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •