Cultura

Pana pe 23 septembrie se fac inscrierile pentru Festivalul ”Johnny Răducanu”

Pana pe 23 septembrie se fac inscrierile pentru Festivalul ”Johnny Răducanu”
Pana pe 23 septembrie se fac inscrierile pentru Festivalul internaţional de jazz ”Johnny Răducanu”
Pana pe 23 septembrie se fac inscrierile pentru Festivalul ”Johnny Răducanu”

În perioada 21-23 octombrie 2016, Brăila va fi gazda celei de a IV-a ediţii a Festivalului internaţional de jazz ”Johnny Răducanu”. Anul acesta evenimentul se va desfășura în sala de spectacole a Teatrului “Maria Filotti”, sala de la Casa tineretului fiind în continuare închisă din cauza problemelor în obținerea avizelor ISU. Data limită pentru înscrierea în concurs şi preselecţia  interpreţilor de jazz este 23 septembrie.

Festivalul este organizat, la inițiativa consilierului independent Marian Căpățână, în scopul omagierii ilustrului brăilean, Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale, a personalităţii sale artistice distincte, marea sa dragoste pentru oraşul natal, Brăila, fiind întrecută doar de dragostea pentru muzică.

La înscrierea pentru concurs pot participa cetățeni romani și străini, indiferent de sex și religie. Se pot înscrie în competiție concurenți cu vârsta cuprinsa intre 16 și 35 de ani, împliniți pana la data preselecției (cerința valabila și pentru membrii trupelor). Laureaţii ediţiilor precedente (câştigătorul Trofeului şi câştigătorii premiilor I, II şi III) nu pot participa la concurs. De asemenea, în cazul participării unui concurent la două ediţii consecutive ale festivalului, o a treia participare nu este posibilă.

Concurenții admiși vor primi răspuns la data de 27 septembrie 2016. Numărul maxim admis de concurenți (individual sau grup) – 14. Concurenții declarați admiși în urma preselecției au obligația de a transmite un cont bancar până la data începerii festivalului, în vederea efectuării plaților pentru eventualele premii câștigate. Taxa de participare este de 50 lei pentru toți concurenții.

Anul acesta valoarea premiului pentru Trofeul Johnny Răducanu se ridică la 5000 euro; premiul pentru cel mai bun solist instrumentist este de  2500 euro; cel pentru cel mai bun solist vocal este de  2500 euro, iar pentru cea mai bună formaţie – 3000 euro. Cel mai promiţător tânăr interpret va fi recompensat cu un premiu de  2500 euro, sumă care va fi atribuită şi  pentru cea mai bună compoziţie.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, director Maria Pușcaciu. La ediția precedentă, Trofeul Johnny Răducanu a fost câștigat de italianul Paolo Recchia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •