ProBr

Ovidiu Nechita a fost demis de majoritatea PSD-UNPR

Ovidiu Nechita a fost demis de majoritatea PSD-UNPR

IMG_5973Astăzi, prima ședință ordinară a Consiliului Județean Brăila din anul 2015, n-a fost una lipsită de contre între putere și opoziție, deși președintele interimar Viorel Mortu și-a dat silința să conducă lucrările plenului într-un spirit democratic. Aflat sub infuența Zilei Caragiale, președintele CJ l-a invocat în câteva rânduri pe marile dramaturg, reușind să deschidă ședința abia după jumătate de oră, timp în care consilierii s-au certat pe ordinea de zi.

Consilierul PNL, Marian Sîrbu, a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor de la punctele 12 și 13, pe motiv că materialele pentru aceste proiecte le-au parvenit liberalilor abia în data de 28 ianuarie și nu cu 5 zile înaintea ședinței, conform legii. Nici consilierul Vasile Cortez nu s-a lăsat mai prejos și a vrut să iasă în evidență propunând scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 14 de pe ordinea de zi, cel referitor la demiterea lui Ovidiu Nechita, dar și mutarea validărilor consilierilor PSD Viorel Alexandru și Petru Gurău la finalul ședinței. Ambele propuneri au fost supuse aprobării consilierilor, dar nu au întrunit decât 10 voturi pentru amânare atât la proiectul privind prelungire a duratei contractelor de concesiune aflate în derulare pentru exploatații agricole până la incheierea anului agricol 2014-2015, cât și la cel referitor la aprobarea inchirierii obiectivului “Sala de Bowling si activitati conexe pentru agrement si promovarea turismului brailean”. Propunerea lui Cortez a întrunit doar 9 voturi pentru, așa că ordinea de zi a fost cea inițială, aprobată cu 18 voturi pentru, 9 împotrivă și două abțineri (Gheorghe Chiru și Marian Căpățână).

Deși au mai fost și alte proiecte care au stârnit discuții între consilierii județeni, cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi a fost cel pentru demiterea liberalului Ovidiu Nechita din funcția de vicepreședinte al CJ. În urma votului secret, Nechita a fost demis cu 19 voturi „pentru” şi 8 împotrivă, patru voturi fiind nule. Majoritatea PSD+UNPR se aștepta la 22 de voturi pentru demitere, acuzând că au fost trei trădători, care au votat împotrivă sau și-au anulat votul. De altfel, la finalul ședinței unii consilieri PSD trimiteau SMS-uri prin care anunțau că Nechita a fost demis.

În afara completării locurilor vacante rămase pe listele USL după demisiile lui Florin Mija și Nicu Cireașă, cu profesorul Viorel Alexandru și Petru Gurău, s-a mai înregistrat o premieră, revenirea în Consiliul Județean a lui Vasile Anghelache de la PPDD, după decizia instanței prin care acesta a fost ilegal exclus din partid și pe cale de consecință a revenit în Consiliu, astfel că din CJ fac parte acum 32 de consilieri, dar la sesizarea consilierilor PNL, în ședința următoare se va propune excluderea din forul legislativ județean a independentului Cătălin Dudulea, care are trei ședințe ordinare consecutive la care a lipsit nemotivat.

proces verbal demitere Vasile Anghelache Viorel Alexandru Petru Gurau

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •