Sport

Oltchim tot mai departe de finala Ligii Campionilor

Oltchim tot mai departe de finala Ligii Campionilor
Oltchim tot mai departe de finala Ligii Campionilor
Golul Silviei Navarro

Oltchim a inceput cum nu se putea mai prost partida tur cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, desfasurata sambata seara in Sala Polivalenta din Bucuresti in prezenta a 5.138 de spectatori. Au fost conduse si la sase goluri diferenta, dar pe parcurs elevele lui Jakob Vestergaard au revenit si spre finalul primei reprize, valcencele erau conduse cu doar patru goluri, scor 10-14 la pauza.

Repriza a doua a inceput excelent pentru gazde si s-au apropiat la doua goluri relativ rapid. Faza meciului a apartinut chiar portarului spaniol al Oltchimului, Silvia Navarro. In minutul 36:20, Navarro a aruncat din propria poarta, in cautarea golului, mingea poposind cu succes in plasa portii lui Lunde, iesita sa o intampine pe Managarova, plecata pe contra-atac!

Scorul a devenit atunci 16-14 pentru Gyor. Oltchimul s-a apropiat chiar la un singur gol de Gyor, dar ratarile exasperante ale Managarovei si ale Iuliei Curea de pe extreme, sau barele portii lui Katrine Lunde Haraldsen, au facut ca egalarea sa nu vina si in final unguroaicele sa se impuna cu 22-24.

Bulatovic si Gorbicz au inscris cate 8 goluri

Pentru Oltchim au marcat: Bulatovic -8, Nechita -4, Manea -2, Meirosu -2, Bradeanu -1, Barbosa -1, Navaro -1, Curea -1, Farcau -1 si Pineau -1. Pentru Gyor au inscris: Gorbicz -8 (5 de la 7 m), Amorim -6, Kovacsics -4, Loke -2, Redei Soos -2, Orban -1 si Radicevic -1, dar principala artizana a victoriei Gyorului a fost portarita Katrine Lunde Haraldsen care a scos cateva mingi imposibile in situatii de unu la unu.

Returul va avea loc joi 11 aprilie, de la ora 20.00. Cu toate acestea, un miracol e posibil la Vezsprem, locul unde se va disputa returul. Acest miracol este legat de antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergaard, care a reusit sa intoarca un deficit de doua goluri dupa meciul tur pe teren propriu, pe vremea cand antrena pe Viborg. In editia 2008-2009 a Ligii Campionilor, Viborg a pierdut acasa cu scorul de 24-26 primul meci al finalei cu Gyor, iar in retur, elevele de atunci ale lui Jakob Vestergaard au invins la trei goluri diferenta, scor 26-23, si astfel au castigat trofeul. In cealalta semifinala, care a avut o desfasurare asemanatoare cu meciul de la Bucuresti, Krim a invins in deplasare la Lavrik cu 24-22 (16-9).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.