Administratie

Octavian Georgescu: Dezastrul din Spitalul Județean a început prin externalizarea serviciilor

Octavian Georgescu: Dezastrul din Spitalul Județean a început prin externalizarea serviciilor

Medicul Octavian Georgescu îl acuză pe președintele CJ Brăila de faptul că prin afirmațiile făcute referitoare la situația de la spitalul județean vrea să asmută populația împotriva corpului medico-sanitar când a afirmat că nu sunt bani în spital din cauza creșterilor salariale ale personalului. 

Președintele Camerei medicilor – filiala Brăila, medicul Octavian Georgescu spune că această afirmație este falsă, deoarece salariile și cheltuielile cu aprovizionarea sunt capitole bugetare separate, iar deturnerea de fonduri de la un capitol la altul este ”PUȘCĂRIE sigură”.

În opinia medicului Octavian Georgescu singura perioadă în care Spitalul Județean Brăila a mers bine a fost pe vremea când manager a fost Rodica Sin.

Rodica Sin a preluat un spital falimentar de la dr. Mihăilescu Ștefan care a lăsat-o cu cheltuieli de personal de 89% și care cu acceptul nostru, al doctorilor, prin restructurare de personal (și nu a fost criza în spital, a fost criză în PSD) a adus cheltuielile de personal la 65%. Au dat-o afară că nu mai voia să semneze proiectele frauduloase ale președintelui local al partidului la acea vreme (n. red. Gheorghe Bunea Stancu)”, a spus Georgescu.

Președintele Camerei Medicilor Brăila susține că toate relele de la acest spital au legătură și cu actualul președinte al Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Primul tun tras de fraudulosul dumitale mentor, cu sprijinul doamnei „de Plopu”, ex-ministrul sănătății dr. Daniela Bartoș și ultimului Director comunist al spitalului, a fost căpușarea Spitalului Județean de către Medcenter, unde dumneata ai fost, de la inceput, Director zonal. Prestația acestui laborator și la aceasta dată este îndoielnică. De altfel, întreaga zonă, Focșani, Brăila, Buzău, a fost victima intereselor politice din sănătate, în această zonă. Al doilea tun a fost căpușarea spitalului de către firma tovarășului dumneavoastră de partid, încă din vremea lui Bădălan. care considera că mâncarea bolnavului este la fel ca cea a militarului în termen (mâncare proastă la prețuri…. de partid). Al treilea tun a fost externalizarea pazei spitalului către alți clienți ai partidului. Adio securitate, dar ați pus Sanitas-ul să puna afișe: „Nu agresați cadrele medicale”……Suntem liniștiți!” a spus medicul Octavian Georgescu.

Acesta a atras atenția că în ultimii ani ”managerii deștepți și integri moral din țară”, în special din Ardeal, au început să renunțe la externalizări, pentru ca s-a dovedit că nu au fost decât soluții ale „băieților deștepți din partid”, prin care unitățile sanitare au fost spoliate de fonduri.

În opinia acestuia la Brăila revenirea la o situație normală este aproape imposibilă pentru că a fost distrus și laboratorul și bucătăria spitalelor. Georgescu îl acuză pe fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, că a distus niște unități medicale bine puse la punct  în dorința de a crea un „mamut” greu de gestionat, dar unde firmele de construcții controlate de el să se poată desfășura.

După ce a distrus bucătaria Spitalului „Sf. Spiridon” fiindcă trebuiau să se mai „julească ceva bani”, a construit un ambulator de specialitate, în aria respectivă, ambulator prevăzut cu niște „cotețe” numite „cabinete de consultații”, unde personalul suferă de claustrofobie, fară sală de așteptare, aceasta fiind înlocuită de un culoar, și acela îngust, unde iarna nu poți să respiri de putoare. Probabil că autorizația de funcționare a dat-o tot tovarășa manager: „Nu stiu!”. Un alt motiv al mizeriei din spital este subfinanțarea lui, ca urmare a unor politici guvernamentale aberante. La nivel național, din aproximativ 16 milioane de potențiali plătitori de taxe la sănătate, doar 5 milioane și plătesc aceste taxe. Restul sunt cei de la „Casa de bine-afacere PSD”, acei asistați sociali, acei afaceriști tolerați de primăriile PSD…. ca altfel n-ați mai avea votanți. Și dacă la toată aceasta grozăvie mai adaugați si managementul defectuos, aveți imaginea întregii drame” a concluzionat Georgescu situația dezastroasă din spitalele brăilene.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •