Opinii - Comentarii

O jalnica milogeala a PNL Braila

O jalnica milogeala a PNL Braila

v

Penibilă poziţionare a PNL Brăila. De fapt, nu-i vorba de nicio poziţionare. E ceva bizar, obscur şi lipsit de discernământ politic. Liderii PNL Brăila, adică liderii partidului proclamat ca fiind „adevăratul” partid de dreapta, s-au prezentat îmbrăcaţi în ţoalele unor hermafrodiţi. Singurul – ca să fiu sincer – care mai prezenta o oarecare urmă de masculinitate a fost Vasile Varga, care a făcut referiri pozitive despre Alexandru Nazare, preşedintele PDL Brăila. Adică a părut singurul care a înţeles că, odată schimbată starea de fapt, nu poţi declara că nu s-a schimbat nimic.

Cel mai penibil moment a fost acela în care PNL Brăila şi-a declarat, din genunchi şi cu batista pregătită, afecţiunea eternă faţă de PSD Brăila, dar – atenţie! – asta după ce PSD Brăila i-a scuipat scurt pe penelişti anunţând că-şi va face majorităţile din consilii cu PPDD. Nici măcar n-au stat la discuţii. Atunci, te gândeşti, de ce Boboc şi Dănăilă vorbesc de pe altă galaxie, dintr-o altă dimensiune? Păi explicaţia e simplă: abia acum, când treaba se încinge şi politica se aprinde, lor le tremură mâinile ca unor simpli lefegii.

Evident că PNL Brăila nu se află într-o conjunctură prea plăcută. Dar nu se află nici într-o situaţie dramatică. Visul unui partid de dreapta mare este clamat cu emfază de mult timp. Iată, acum s-ar putea face primul pas. În schimb, acest pas îi obligă pe peneliştii brăileni, pentru prima oară după momentul 1989, să stea drepţi pe partea dreapta. Pe de altă parte, fuziunea PDL-PNL şi ieşirea de la guvernările locale a PNL şi, mai mult, poziţia anti-PSD impusă de la centru prin mesaje publice repetate, ar putea scoate în lumină care sunt peneliştii din PNL Brăila şi care sunt pesediştii din PNL Brăila. Vrăjeala cu „conlucrarea” locală în „interesul” brăilenilor nu ţine. Doar comuniştii „conlucrau” între ei pentru „binele” poporului.

În fine, mai e şi subtila OUG 30/2014 dată de Ponta. Practic, pentru a nu lăsa pe mâna noilor majorităţi PDL-PNL din CJ-uri, sau potenţialelor majorităţi anti-PSD, fondurile derulate prin ministerul lui Dragnea, Ponta scoate din joc conducerile consiliilor judeţene, dând posibilitatea primăriilor de a cere bani direct de la Guvern.

Dacă n-ar fi grav, ar fi amuzant – PSD Brăila ia în serios fuziunea PDL-PNL şi, rapid, se reorganizează făcând mutări dure, în timp ce PNL Brăila bâjbâie plângând după nu ştiu ce funcţii şi nu ştiu ce privilegii. E ca ataşamentul grotesc al femeii violate de violator. Violul ca violul, dar mâncarea şi întreţinerea sunt plătite de violator.

Mai e şi neîncrederea totală a PNL Brăila în potenţialul lui,  e drept, şi după un scor penibil la europarlamentare. Dar ar trebui să se uite la PDL Brăila. Renăscut din propria-i cenuşă, PDL Brăila, cu o echipă hotărâtă şi cu oameni determinaţi şi serioşi, a demonstrat că pe partea dreapta contează. Şi poate că are nevoie şi PNL Brăila de un Nazare, Drăghincescu, Lungu, Sîrbu etc.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •