Administratie

O eventuală restricționare a apei potabile în județ a stârnit reacții ale primarilor și președintelui CJ Brăila

O eventuală restricționare a apei potabile în județ a stârnit reacții ale primarilor și președintelui CJ Brăila

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a înaintat, în data de 10 iunie 2020, o adresă către ADI Dunărea prin care solicita aprobarea unui program de furnizare a apei potabile în aproape toate comunele din județul Brăila.

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a motivat această decizie prin faptul că seceta i-a determinat pe cetățeni să utilizeze apa potabilă la udat grădinile, sau alte activități casnice, consumul crescând cu 150- până la 300%, provocând astfel un debit redus pe rețelele de distribuție. Programul propus de CUP Dunărea este 6.00-10.00 și 18.00-22.00. Adresa a fost înaintată spre știință și primăriilor din județ. Singurele localități care lipsesc din listă sunt Cireșu, Mărașu și municipiul Brăila.

Președintele Consiliului Județean a la adresa înaintată de CUP Dunărea și a impus respectarea contractului pe care Compania îi are cu fiecare utilizator în parte.

”Am solicitat DE URGENTA Companiei de Utilitati Publice Braila sa furnizeze apa potabila asa cum e normal, atat in mediul rural cat si in mediul urban. NU ACCEPT sub nicio forma furnizarea apei programat, mai ales in situatia in care ne aflam. Ii asigur pe domnii primari de sprijinul meu neconditionat si voi urmari indeaproape respectarea normelor contractului cadru. NU ADMIT diferentiere intre mediul rural si urban!” a spus președintele CJ Brăila.

”Cum să fim de acord cu asemenea aberație. Este imposibil de acceptat așa ceva. Sunt atâtea instituții care au grupuri sanitare în interior. Sunt familii care au grupurile sanitare în interiorul locuinței. Le folosesc doar când curge apa? Personal nu pot accepta așa ceva!” este reacția primarului comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru.

Într-un comunicat remis astăzi, CUP Dunărea Brăila dă asigurări că se va asigura apa potabilă permanent, atât în municipiul Brăila cât și în localitățile din județ.

”O eventuală distribuție a apei într-un program în prealabil anunțat este imperativ stabilită de DSP doar în condiții de secetă prelungită” se arată în comunicatul CUP Dunărea Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •