Actualitate Social

O aplicatie cu date ale avocatilor este disponibila pe site-ul UNBR

O aplicatie cu date ale avocatilor este disponibila pe site-ul UNBR

 

O aplicatie cu date ale avocatilor este disponibila pe site-ul UNBR
O aplicatie cu date ale avocatilor este disponibila pe site-ul UNBR

 

O nouă aplicație, ce cuprinde date ale avocaților cu drept de exercitare a profesiei, înscriși în tablourile avocaților barourilor membre, a fost lansată vineri, 11 iulie, de Uniunea Naționala a Barourilor din România. Prin intermediul portalului web, cei care au nevoie de un avocat pot afla o serie de informații specifice despre avocați.

Conform anunțului făcut de Uniunea Naționala a Barourilor din România (UNBR), aplicația InfoAvocat poate fi accesată prin butonul corespunzător aflat pe pagina web a instituției www.unbr.ro. Portalul oferă avocaților utilizatori posibilitatea de a pune la dispoziția publicului, beneficiar al serviciilor avocațiale, mai multe informații prevăzute de OUG nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii și libertatea de a furniza servicii în România.
Concret, este vorba despre următoarele date: numele sau denumirea prestatorului, forma de organizare, adresa unde este stabilit, precum și date care să permită contactarea rapidă și comunicarea directă cu acesta, după caz, prin mijloace electronice;  în cazul în care prestatorul este înmatriculat într-un registru, numele acelui registru și numărul de înregistrare al prestatorului sau mijloacele de identificare echivalente în acel registru;  în cazul în care activitatea este supusă unui regim de autorizare, datele autorității competente care a eliberat autorizația; în cazul în care prestatorul exercită o activitate care este supusă TVA, numărul de identificare menționat în Codul fiscal; în cazul profesiilor reglementate, orice ordin profesional sau organism similar la care prestatorul este înscris, titlul profesional și statul membru în care a fost acordat acest titlu; condițiile și clauzele generale de prestare a serviciului, dacă există, utilizate de către prestator; clauze contractuale cu privire la legea aplicabilă contractului și/sau la instanța competentă dacă sunt folosite de către prestator; existența unei garanții postvânzare care nu este impusă prin lege; asigurarea de răspundere civilă profesională sau garanțiile profesionale, dacă există, și, în special, datele de contact ale asiguratorului sau ale garantului, precum și teritoriul pe care este valabilă.
În plus față de cele menționate, cei care accesează portalul pot primi informații cu privire la prețul serviciului, în cazul în care acesta este stabilit, în prealabil, de către prestator, pentru un anumit tip de serviciu. De asemenea, avocații pot face publice și principalele caracteristici ale serviciilor, în cazul în care acestea nu reies deja din context. Aceste informații, furnizate pe răspunderea exclusivă a avocaților care recurg la aplicația InfoAvocat, completează, practic, informațiile de interes public din Tabloul Avocaților.
La cererea beneficiarilor și prin comunicare directă cu aceștia, avocații pot oferi informații suplimentare privind serviciile profesionale oferite. Momentan, în aplicație este înscris doar un profil de avocat, pe care îl puteți consulta aici.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •