Actualitate

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 29

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 29

Al 29-lea caz confirmat cu coronavirus este al unei femei de 47 de ani din București. Este vorba de o persoană care a fost în contact cu pacientul internat la Spitalul Gerota. În Brăila nu este nici un caz de coronavirus și nici o persoană nu se află în carantină. Aseară erau 122 de persoane în izolare la domiciliu. Ieri au intrat în izolare 23 de persoane noi, după ce pentru42 de persoane s-a eliberat aviz epidemiologic la încheierea celor 14 zile de izolare.

Pacienții sunt un bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se afla în carantină în Arad, o femeie de 26 de ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița. Acesta din urmă este contact al unei persoane diagnosticate pozitiv la testul COVID-19.

Odată cu confirnarea celor trei noi cazuri de coronavirus se trece la cel de-al doilea scenariu al epidemiei. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, scenariul 2 presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate în spital pentru coronavirus, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare – cele pentru boli cronice sau intervenții programate și control la graniță mai accentuat, care să vizeze si persoanele din alte țări decât cele din zona roșie sau galbenă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că scenariul 2 înseamnă răspândirea sporadică în comunitate. „Suntem departe de ce se întâmplă în Italia, Germania sau Spania, ca să nu mai vorbim de Coreea de sud”, a spus el.

Cele 4 scenarii făcute de autorități:

 • Scenariul 1 presupune existența de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire.
 • Scenariul 2 presupune existența de la 26 la 100 de cazuri de îmbolnăvire
 • Scenariul 3 presupune existența de la 101 la 2.000 de cazuri de îmbolnăvire
 • Scenariul 4 presupune existența a peste 2000 de cazuri de îmbolnăvire

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România:

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.
Cazurile 2 – 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. – declarată vindecată pe 5 martie.
Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. – declarat vindecat pe 5 martie.
Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.
Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.
O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.
Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.
Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.
Cazurile 10-13 au fost confirmate în 7 martie. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara diagnosticați cu COVID-19.
O fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, a fost confirmată în cursul zilei de 6 martie cu infecție cu noul coronavirus. 

Primul caz de infectare cu coronavirus care a fost confirmat în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie.
Al 13-lea caz este un bărbat de 72 ani din Galați, care a venit din Lombardia în 29 februarie.
O femeie de 42 de ani din Capitală, caz confirmat în 8 martie. Este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în 7 martie.
O femeie de 70 de ani din Mureș, caz confirmat în 8 martie.

O femeie de 73 de ani din Buzău, caz confirmat în 9 martie.

Un bărbat de 60 de ani din București, caz confirmat în 9 martie. El era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență MAI Dimitrie Gerota pentru afecțiuni pulmonare. Ca urmare, a fost declanșată ancheta epidemiologică, în special din rândul personalului medical, și a fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Pacientul, care este ofițer în rezervă al MAI, susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim.
Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie

Bărbat, 32 de ani, București,contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie

Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș. Grupul de Comunicare Strategică. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se afla în carantină în Arad. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Femeie de 26 de ani din Hunedoara. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Tânăr de 37 de ani care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița. Caz confirmat coronavirus pe 10 martie
Al 29-lea caz confirmat cu coronavirus este al unei femei de 47 de ani din București.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •