Sport

Noutatile viitorului sezon al Ligii Nationale de handbal

Noutatile viitorului sezon al Ligii Nationale de handbal
Noutatile viitorului sezon al Ligii Nationale de handbal
Noutatile viitorului sezon al Ligii Nationale de handbal

Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal s-a reunit luni 29 aprilie 2013 pentru a lua mai multe hotarari atat pentru finalul actualului sezon competitional, cat si pentru sezonul urmator. Cupa Romaniei se va juca asa cum s-a propus initial, la Oradea, in perioada 20-22 mai 2013. In 1 septembrie va avea loc Supercupa Romaniei in Bucuresti. Din sezonul urmator, care va incepe in 5 septembrie pentru fete, o victorie va aduce trei puncte.
Din sezonul 2013-2014, Liga nationala se va juca intr-o prima faza in sistem tur-retur, dupa care primele opt clasate vor evolua in Play Off, iar echipele clasate de pe pozitiile 9-12 vor juca in Play Out. Detaliile urmeaza a fi perfectate. Cert este ca prima etapa in Liga Nationala de handbal feminin se va juca in 5 septembrie, iar o victorie va valora trei puncte, in timp ce egalul va fi in continuare rasplatit cu un singur punct. S-a luat aceasta decizie pentru a evita impartirea echitabila a punctelor puse in joc si a stimula jocul ofensiv.

Maxim patru „stranieri” pe foaia de joc

Iryna Shutska
Iryna Shutska

Din sezonul viitor, fiecare echipa din Liga Nationala va avea cel putin o echipa de juniori proprie, iar la masculin, se va organiza si un campionat de tineret – rezerve, cu titlu de experiment. In ceea ce priveste „stranierii”, orice echipa poate avea pe foaia de joc patru jucatori de peste hotare, cel putin doi dintre acestia trebuind sa aiba cel putin 20 de meciuri pentru reprezentativa tarii din care provin. Dintre cele trei „straniere” din actualul lot al HC Dunarea Braila, pivotul Iryna Shutska Sheyenko este singura care indeplineste conditia de jocuri pentru nationala Ucrainei.
In aceeasi sedinta a CA al FRH s-a mai hotarat incheierea unor contracte pe un an de zile cu componentii lotului national, contracte care vor fi semnate intre jucatori si FRH si prin care vor fi stipulate nu numai responsabilitatile jucatorilor, ci si pe cele ale federatiei de resort.

Ioan Baban
Ioan Baban

In plus, asa cum ne-a declarat Ioan Gheorghe Baban, fostul antrenor al HC Dunarea Braila, membru in Consiliul de Administratie al FRH, prezent la sedinta de luni, s-a decis intocmirea unui regulament de ordine interioara la loturile nationale. De asemenea, s-a stabilit pentru 27 mai Adunarea Generala a Ligii Profesioniste, ocazie cu care se va constata daca exista numarul minim de echipe necesar care intrunesc conditiile necesare. Perfectionarea antrenorilor se va face in perioada 10-12 iunie, in Bucuresti.

Pana pe 15 august, toate echipele de Liga Nationala si cele de juniori si junioare I vor sustine probele obligatorii de control. Aceste probe constau in: 30m sprint – cate doua incercari, 30m alergare in dribling, slalom printre jaloane, 10×30m alergare continua  cu obligativitatea atingerii cu piciorul a marcajelor, saritura de pe doua picioare, cu aterizare pe doua picioare cate doua incercari, aruncarea mingii de handbal la distanta, cu elan de 3 pasi, deplasarea in triunghi.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.