Silviu Mares 25 noiembrie 2013
Noi reglementari privind tichetele de masa

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Galati precizeaza ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 701/15 noiembrie 2013 a fost publicata Legea nr. 291/2013 privind acordarea tichetelor de masa. Potrivit actului normativ angajatorii vor putea acorda salariatilor atat tichete de masa pe suport hartie cat si tichete de masa in format electronic.

Spre deosebire de tichetele de masa pe suport hartie, care nu permit acordarea restului de bani la achizitionarea unor produse a caror valoare este mai mica decat valoarea nominala inscrisa pe tichet, in cazul tichetelor de masa pe suport electronic, debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Noile reglementari stabilesc ca, angajatorul va avea libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma, pe suport hartie sau in format electronic, in urma consultarii cu salariatii, prin organizatiile sindicale sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz. Mentionam ca valoarea nominala a tichetelor de masa este de 9,35 lei, indiferent de suportul pe care acestea vor fi acordate.

Conform legii care se va aplica din februarie 2014, debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat, in cazul tichetelor de masa pe suport electronic, se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Important! Salariatul are obligatia sa restituie angajatorului, la finele fiecarei luni, precum si la incetarea contractului individual de munca, valoarea corespunzatoare tichetelor de masa pe suport electroniv neutilizate, se mentioneaza in documentul citat.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.