Sport

Noi recorduri personale pentru braileanca Anamaria Ionita la Cupa Europei

Noi recorduri personale pentru braileanca Anamaria Ionita la Cupa Europei
Noi recorduri personale pentru atleta Anamaria Ionita la Madeira
Noi recorduri personale pentru atleta Anamaria Ionita la Madeira

În acest week-end, la Madeira, în Portugalia, s-a desfășurat Cupa Europei la atletism probe combinate. La Cupa Europei, România a avut înscrise echipele compuse din Anamaria Ioniță, Beatrice Puiu, Georgiana Michnea, Georgiana Muscalu, respectiv Irinel Cosoiu, Răzvan Roman și Alexandru Vlad.

La întrecerile feminine de la heptatlon, brăileanca Anamaria Ioniță a acumulat 5211 puncte și s-a situat pe locul al optulea, pentru ea această sumă fiind cea mai bună performanță a carierei. Atleta, legitimată la CSM Brăila/CSU Pitești, și-a depășit astfel recordul personal de 5,096 puncte. După prima zi de concurs Anamaria Ioniță era pe locul 6 cu 3186 puncte. Ea a câștigat proba de 200 m plat cu timpul de 24:25 secunde, cel mai bun rezultat al sezonului, iar la 110 m garduri s-a clasat pe locul 2 cu timpul de 14:09, ambele probe având însă vânt din față. La greutate a aruncat 9.46 metri, iar la săritura în înălțime a realizat un nou record personal cu o săritură de 1.69 metri. Duminică au avut loc probele de lungime, suliță și 800 m plat, probe la care atleta din Brăila nu este o specialistă și astfel a coborât pe locul 8 în clasament.

Cea mai bună clasare a unei atlete din România a avut-o Beatrice Puiu, care s-a clasat în ierarhia generală pe locul al patrulea, cu un punctaj cumulat de 5597 de puncte, ceea ce echivalează cu cea mai bună performanță a sezonului pentru sportivă. Georgiana Muscalu a strâns 4697 de puncte și s-a situat pe locul 13, dar și ea a notat cea mai bună performanță a carierei la Madeira. O altă heptatlonistă a noastră, Georgiana Michnea, s-a clasat pe locul 18, cu 4056 de puncte.

Echipa națională a României de atletism probe combinate a reușit promovarea în Liga I a Cupei Europei, al doilea eșalon valoiric continental. Cu o sumă de 35506 puncte (băieți + fete), România a învins Israelul, a doua clasată, care a adunat 34618 puncte. A treia clasată la ierarhia echipelor a fost Turcia.

Totodată, redacția probr.ro îi urează atletei Anamaria Ioniță un sincer LA MULȚI ANI! și la cât mai multe performanțe în atletism și în viață. Ea împlinește astăzi frumoasa vârstă de 26 de ani.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •