Sport

Niciun brailean printre atletii calificati la Nanjing

Niciun brailean printre atletii calificati la Nanjing
Sapte romani la JO de tineret
Sapte romani la JO de tineret

Timp de trei zile, între 30 Mai – 1 Iunie 2014, „Tofig Bahramov Stadium” din Baku a găzduit trialul olimpic european, o arena modernă unde atleții din cele 50 de țări ale bătrânului continent și-au disputat 840 de locuri „alocate” de către Federația Internațională de Atletism pentru cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret, rezervate cadeților – de 16-17 ani, de la Nanjing (China), programate între 18-28 August. Printre participanții la acest trial s-au numărat și doi sportivi de la LPS Brăila, Adelina Sandu și Cristian Nedelcu.

Fiecare federație continentală a avut dreptul să prezinte maximum doi atleți la fiecare probă (36 în total, câte 18 la masculin și feminin), numai unul, însă, având posibilitatea să-și câștige pașaportul pentru China.

România a fost reprezentată de 40 de sportivi (21 la masculin și 19 la feminin), șapte tricolori (cinci băieți și două fete) reușind, la capătul unor întreceri extrem de puternice, să-și asigure un loc în avionul de Nanjing, la opt probe. Este vorba despre Ioana Gheorghe (a patra la 100 m – 12,10 și a treia la 200 m – 23,95), Gabriel Bitan (al doilea la săritura în lungime, cu 7,41 m, ceea ce reprezintă un nou record personal), Rareș Toader (tot pe locul secund, la aruncarea greutății – 21,41 m), Carla Sescu (disc – locul patru, cu o aruncare care a măsurat 46,49 m), Ionuț Poștoacă, 10 km marș, care a trecut al cincilea linia de sosire, fiind cronometrat în 47:27,68, Mădălin Gheban pe poziția a treia la 800 m (1:52,90) și Alexandru Novac, al șaselea la aruncarea suliței (70,46 m).

La 100 m garduri fete, în seria a 3-a a calificărilor, brăileanca Adelina Mihaela Sandu a ocupat locul 5 cu timpul de 14:33 secunde și a ratat calificarea în finală. În proba de triplu-salt, sportiva antrenată de profesorul Nicolae Iorga, a sărit în seria B a calificărilor 12.05 m, cu care s-a clasat pe locul 5 în serie și nu s-a calificat în finală.

Nici Cristian Florentin Nedelcu, atlet pregătit de profesoara Sica Lazăr, nu a avut șansa de a trece de calificări, sportivul brăilean încheind pe locul 4 în seria a 2-a preliminară, cu timpul de 13:98 secunde. Sportivul brăilean a avut ghinion pentru că a venit pe locul 9, care nu i-a permis accesul în finală. Norocul nu a fost de partea lui Nedelcu deoarece italianul Gabriele Segale, cu un timp de 14:12, a prins finala deoarece seria lui a fost mult mai slabă și a venit pe locul 2 în seria a 3-a.

Așadar, în urma competiției din Azerbaidjan, atletismul românesc va avea șapte reprezentanți la Nanjing: Ioana Gheorghe (100 m, 200 m), Gabriel Bitan (lungime), Ionuț Poștoacă (10 km marș), Rareș Toader (greutate), Carla Sescu (disc), Mădălin Gheban (800 m) și Alexandru Novac (suliță).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •