Sport

Nedelcu si Sandu favoriti la medalii de aur

Nedelcu si Sandu favoriti la medalii de aur
Nedelcu si Sandu favoriti la medalii de aur 1
Nedelcu si Sandu favoriti la medalii de aur

Sâmbătă și duminică pe stadionul Lia Manoliu din București se va desfăşura ultima competiţie atletică oficială din 2014, Campionatul Naţional în aer liber rezervat juniorilor II. La această competiție Brăila va fi reprezentată de 7 sportivi de la LPS Brăila, doi dintre ei cu șanse mari la medalii de aur.Nedelcu si Sandu favoriti la medalii de aur

Principalii favoriți la medalii sunt Cristian Florentin Nedelcu, de la grupa pregătită de profesoara Sica Lazăr, care va alerga în probele de 110 m garduri, dar și la 400 m garduri și 200 m plat. Nedelcu este principalul favorit la medalia de aur la 110 m garduri, dar și la 400 m garduri, probă la care e medaliat cu bronz la Balcaniada de juniori I, însă o accidentare la picior la ultimele campionate naționale de seniori, după al patrulea gard în serii, încă îl deranjează când forțează. Sportivul brăilean a declarat pentru probr.ro că deși ”e mai bine piciorul, dar dacă forțează se simte. Sper ca la concurs să fie bine și să pot alerga pentru medalia de aur, așa cum s-a întâmplat la Balcaniadă”.

Iulia Banaga
Iulia Banaga

Mirela Petre, tot de la grupa profesoarei Sica Lazăr, va alerga în probele de 100 și 200 m plat. Adelina Mihaela Sandu, o altă favorită la medalie de aur la 100 m garduri și la triplusalt, este la doar 16 ani împliniți pe 1 februarie deja o sportivă cu experiență internațională după participarea la trialul pentru Jocurile Olimpice de tineret de la Baku, dar și medaliată cu argint la Balcaniadele de juniori I și juniori II în proba de 100 m garduri. Alături de Adelina Sandu, de la grupa profesorului Nicolae Daniel Iorga vor mai participa la aceste campionate de juniori II, Iulia Banaga şi Petronela Cristea, ambele încă junioare III, dar cu șanse la medalii, Banaga fiind vicecampioană naționala la 100 m garduri la juniori III.

Ceilalți doi sportivi de la LPS Brăila care vor alerga la întrecerile de la București sunt Eduard Baltă şi Andrei Negoiţă, sportivi de la grupa profesoarei Anilena Anton, ultimul fiind medaliat cu aur la juniori III în proba de 110 m garduri.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •