Politica

Nazare solicita o dezbatere nationala pe tema fondurilor europene

Nazare solicita o dezbatere nationala pe tema fondurilor europene
Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor
Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor

 

Deputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL şi coordonator al portofoliului Fondurilor Europene în Guvernul Alternativă, solicită ministrului Teodorovici să acționeze în mod transparent și să publice observațiile transmise de Comisia Europeană la Acordul de Parteneriat, pentru a avea o dezbatere națională.

Alexandru Nazare:

Declarațiile directoarei Alliata di Villafranca din cadrul DG Regio scot în evidență aceleași minusuri ale documentului care stabilește cum se vor cheltui banii europeni în perioada 2014-2020 pe care le-a semnalat și PDL: rezultatele nu sunt clar definite, prioritățile de finanțare par stabilite în interesul baronilor și nu pentru dezvoltarea României. Chiar dacă PDL deja a organizat dezbateri în Parlament pe tema Acordului de Parteneriat, Guvernul Ponta a preferat să trimită la Bruxelles un document insuficient pregătit și realizat fără o consultare autentică a tuturor celor implicați.

Vicepreședintele PDL sancționează și lăudăroșenia lipsită de fundament pe care o practică Guvernul Ponta în ceea ce privește absorbția fondurilor europene.

Nazare:

Dacă ne uităm pe ultimele situații ale sumelor solicitate de România pentru a fi rambursate vedem că în luna mai, până pe 23, au fost transmise declarații de cheltuieli pentru 2,4 milioane de euro. Erau prea ocupați cu campania electorală probabil. De altfel, de la începutul anului, în 5 luni de zile, suma solicitată abia a ajuns la aproximativ 250 de milioane de euro, în condițiile în care ținta pentru a evita pierderea banilor este de 2,8 miliarde euro.

Degeaba pozează domnul ministru Teodorovici în Făt-Frumos al fondurilor europene, pentru că rezultatele lui sunt mai degrabă cele ale unui căpcăun. Vorbește de modelul polonez, dar omite să menționeze că Polonia are deja aprobat Acordul de Parteneriat, iar 40% din fonduri merg direct către nevoile regiunilor. România, în schimb, centralizează toată gestionarea fondurilor europene la București, iar propunerea de Acord transmisă este în continuare criticată de Comisia Europeană.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •