Sport

Nationala de tineret va intalni Portugalia in optimile CM din Croatia

Nationala de tineret va intalni Portugalia in optimile CM din Croatia
Nationala de tineret va intalni Portugalia in optimile CM din Croatia
Nationala de tineret va intalni Portugalia in optimile CM din Croatia

România – Rusia 31-34 (14-18)

Echipa de handbal tineret a României a pierdut ultimul meci din grupa D în fața Rusiei, după un meci în care au avut momente în care au jucat de la egal la egal cu adversara sa.

Meciul a început sub semnul echilibrului și după ce Rusia a condus cu 1-0 și 2-1, Pricopi a adus România în avantaj în minutul 5, scor 3-2. Din păcate a fost ultima data când elevele pregătite de Seviștean Popa și Cristi Preda s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj, pentru că în minutul 7 rusoaicele aveau două gouri avans, scor 3-5 și antrenorii naționalei noastre au soicitat timp de odihnă. După time-out atacul României s-a soldat cu un gol marcat de Nicoleta Safta, dar în minutul 9 Rusia s-a distanțat prima dată la trei gouri, scor 4-7. Chiar dacă România s-a apropiat imediat la un singur gol, rusoaicele au forțat din nou și au ajuns în minutul 16 la un avans de 4 goluri, 8-12. În minutul 17, după o pasă greșită dată de Anoshkina, Tănăsie a interceptat și a pornit contraatacul marcând pentru 10-12. România s-a menținut la 2-3 goluri în spatele adversarelor și grație jocului bun pe pivot al Nicoletei Safta, care a obținut două aruncări de la 7 m transformate de Pricopi, dar după o pasă greșită și o aruncare ratată a Gabrielei Perianu, Rusia s-a distanțat la cinci goluri, scor 13-18 în minutul 27, după un gol de la 7 m provocat de Tiron.la pauză s-a intrat la scorul de 14-18, cu un ultim gol marcat de Perianu.

La reluare, primele care au marcat au fost rusoaicele și după ce Malashenko a ratat o aruncare de la 7 m provocată de Perianu, Karpacheva a adus Rusia la 6 goluri avantaj, scor 14-20 în minutul 33. Româncele au redus treptat din handicap, Laura Popa aducând România la doar un gol în spatele adversarelor în minutul 46, scor 25-26. După ce Rusia s-a distanțat iar la 4 goluri, Carabulea a readus România aproape de egal, scor 28-29, dar Popa a ratat atacul care putea să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj după 47 de minute în care România a fost condusă. Și cum ratările se răzbună, Rusia a marcat de trei ori consecutiv și în minutul 56 scorul era 28-32, reușind apoi ca pe final de meci să mențină avantajul pe tabelă și să se impună în derby-ul grupei D în fața României cu 34-31.

Pentru România au jucat: Inculeț – o intervenție reușită, Șerban – 2 intervenții și Dedu – 4 interenții (portari); Pricopi -8 goluri (5 din 7m), Constantinescu -7 (2 de la 7 m), Carabulea -4, Popa -3, Tiron -3, Tănăsie 3, Safta 2 (1 de la 7 m), Perianu -1, Zamfirescu, Cicic și Cârjan. Bianca Tiron a primit trei eliminări de două minute și a văzut cartonașul roșu, așa că nu va putea juca în meciul din optimi.

În acest meci brăileanca Gabriela Perianu a jucat 24 de minute, timp în care a evoluat mai mult pe faza defensivă. Perianu a aruncat de 3 ori la poartă și a marcat un gol, dând în schimb 3 pase greșite. Nicoleta Safta, pivotul echipei HC Dunărea Brăila, a jucat 39 de minute, a marcat două goluri din două aruncări la poartă, dintre care unul de la 7 m, obținut tot de ea. Pe lângă această aruncare de la 7 m, Safta s-a zbătut mult pe semicercul advers, ea fiind introdusă numai pe faza ofensivă până pe final de meci, când a avut ca sarcină în apărare să o marcheze om la om pe Anna Vyakhireva, cea ma bună jucătoare a Rusiei. Totodată Safta a avut și ea patru erori, dar și o eliminare de două minute, însă a mai obținut alte trei aruncări de la 7 m.

În urma rezultatelor din ultima etapă a grupelor, România a terminat pe locul 2 în grupa D și va juca luni 7 iulie, de la ora 15.00 (ora României), cu naționala Portugaliei, care s-a clasat pe locul 3 în grupa C. Dacă va trece de Portugalia, România va întâlni în sferturile de finala învingătoarea meciului Coreea de Sud – Serbia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •