Sport

Naidin si Varvaruc, vicecampioane nationale de senioare la sambo

Naidin si Varvaruc, vicecampioane nationale de senioare la sambo

La sfârșitul săptămânii trecute, la București, au avut loc campionatele naționale de sambo pentru seniori. După participarea la Campionatul European de sambo pentru junioare, unde au avut evoluţii foarte bune, Teodora Naidin şi Cătălina Varvaruc au participat în weekend-ul trecut, la Bucureşti, la naţionalele de sambo rezervate senioarelor, unde ambele au cucerit medaliile de argint.

La categoria 52 kg, medaliata cu bronz de la europenele de juniori, Teodora Naidin a pierdut greu, primul meci susţinut în compania unei sportive senioare, Diana Truică, de la CSA Steaua București, care avea să devină campioană naţională. În meciul al doilea Naidin a avut-o drept adversară pe Roxana Halus, tot de la CSA Steaua București, sportivă care este în lotul național de senioare al României și care va participa la campionatele europene de sambo senioare. Sportiva antrenată de Carmen Constantin a reușit o evoluție foarte bună și a câștigat meciul cu sportiva de la lotul național de senioare și a devenit vicecampioană naţională de senioare la categoria 52 kg.

La categoria 56 kg, Cătălina Varvaruc a luptat în trei meciuri și a câștigat în două dintre ele, pierzând unul. În primul meci, cu numărul unu mondial al categoriei 56 kg, Daniela Poroineanu de la Dinamo Bucureşti, sportivă senioară, sportiva pregătită de Carmen Constantin a pierdut, dar a câștigat următoarele două meciuri. Varvaruc a câştigat într-un minut lupta cu Mădălina Antoneac de la CSM Baia Mare, apoi a învins-o pe Daniela Buboi de la CS Victoria Nădlac şi astfel a devenit vicecampioană naţională a categoriei 56 kg.

Cele două sportive de la CSM Brăila au fost oprite cu lotul național de sambo senioare pentru un stagiu de pregătire la Buftea, unde vor rămâne până pe data de 16 mai. Cele două sportive pregătite de profesoara Carmen Constantin, antrenor voluntar la secția de sambo a CSM Brăila, se vor pregăti în această perioadă alături de tricolorele senioare ale lotului naţional de sambo, care vor participa la Campionatul European.

“Având în vedere faptul că ele sunt încă junioare și au concurat cu sportive mai mari ca vârstă, rezultatele obținute de Naidin și Varvaruc sunt excepţionale. Sinceră să fiu mă aşteptam la o medalie de bronz, dar Naidin s-a autodepăşit, iar dacă anul trecut s-a clasat pe locul al cincilea, acum a cucerit medalia de argint la senioare. Varvaruc şi-a apărat anul acesta titulu de vicecampioană națională cucerit anul trecut.”, a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

La sfârșitul acestei săptămâni, antrenoarea Carmen Constantin va fi prezentă la Cluj Napoca cu Andreea Marinescu, care va lupta la categoria 44 kg la Cupa Europeană la judo Under 18. Pentru Marinescu aceasta este prima competiție internațională, în care speră să treacă peste emoțiile inerente și să se claseze pe un loc cât mai bun. Participarea sportivei la această competiție a fost asigurată de o sponsorizare, clubul neavând fonduri pentru a putea susține această deplasare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •