Danezul Morten Soubak va prelua echipa de Liga Nationala a HC Dunarea Braila din vara acestui an si o va conduce pentru urmatoarele doua sezoane. Alegerea danezului vine dupa ce actualul tehnicia al Dunarii Braila, croatul Neven Hrupec, a decis sa semneze cu Podravka.

Morten Soubak a fost desemnat de catre Federatia Internationala de Handbal, in anii 2012, 2013 si 2015 al doilea CEL MAI BUN ANTRENOR DIN LUME iar in 2014 a primit din partea Comitetului Olimpic din Brazilia, distinctia de CEL MAI BUN ANTRENOR.

In 2019 a fost medaliat de catre presedintele Angolei, dupa ce a catigat cu echipa de club 1 DE AGOSTO tot ce se putea castiga pe continentul African respectiv, African Champions League, Super Globe, Ihf World Championship For Clubs, Liga Nationala, State Championship, African Championship, Angola Super Cup dar si dupa ce a calificat echipa nationala a Angolei la Jocurile Olimpice din Japonia.

„În primul rând, sunt onorat că Braila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucători foarte talentați. Sunt încântat să încep să lucrez pentru Braila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume și luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brailei. Ne dorim rezultate si am incredere ca vom obtine”, a declarat antrenorul Morten Soubak

Una dintre cele mai mari performante ale lui Morten Soubak a fost castigarea titlului mondial din 2013 cu echipa nationala a Braziliei. Tot cu echipa nationala a Braziliei a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, Londra 2012, unde a ocupat locul 6 si Rio de Janeiro 2016 unde a ocupat locul 5.

“Consiliul Județean Brăila va susține în continuare performanțele sportive, mai ales pe cele ale echipei de handbal feminin. Pandemia a afectat semnificativ toate ariile vieții iar sportul nu a făcut excepție. Anul 2021 ar putea reprezenta anul revenirii la normalitate, spectatorii ar putea reveni în sală, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice iar o dată cu această semnătură obținută pentru HC Dunărea Brăila am încredere că rezultatele vor fi pe măsură. Îi urez succes noului antrenor și îl asigur de tot sprijinul instituției pe care o reprezint”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

În ședința din 16 aprilie a Consiliului Judetean Braila va fi supus aprobarii si proiectul privind contributia financiara a CJ pentru bugetul HC Dunarea Braila cu suma de 4 milioane de lei. Urmează ca și CLM să aprobe acordarea unei contributii de 1,5 miliane de lei pentru clubul de handbal.

“Ne bucuram ca am reusit sa aducem la Braila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titrati antrenori din lume si vine la Braila cu ganduri marete atat in Campionat cat si in Cupele Europene. Ne dorim ca din sezonul urmator sa ducem Braila mai sus in clasament si sa ne depasim din nou obiectivele atat in Liga Florilor Mol cat si in EHF”, a declarat presedintele HC Dunarea Braila, George Caranica.

Morten Soubak a cunoscut in 2019 atmosfera din Sala Polivalenta Danubius dupa ce a castigat Trofeul Carpati cu echipa nationala a Angolei, competitie care a avut loc la Braila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •