Politica

Miscarea Populara este singurul partid care sustine revendicarile exprimate in strada

Miscarea Populara este singurul partid care sustine revendicarile exprimate in strada

 

Miscarea Populara este singurul partid care sustine revendicarile exprimate in strada
Miscarea Populara este singurul partid care sustine revendicarile exprimate in strada

Mişcarea Populară priveşte cerinţele exprimate la recentele manifestaţii de stradă, de după evenimentul din Clubul Colectiv, ca fiind mugurii unei democraţii participative autentice, obiectiv spre care trebuie să tindă şi România. Mişcarea Populară a iniţiat   şi desfăşoară în continuare acţiuni în susţinerea şi realizarea acestor cereri justificate.

Liderul MP Brăila, Viorel Botea, susține introducerea în lege a rezultatului referendumului din 2009, prin care să se reducă numărul de parlamentari la 300. Acesta spune că proiectul Mișcării Populare este o solicitare a unei largi majorităţi a populaţiei la referendumul din 2009.

[quote]Mişcarea Populară a depus la Parlament, prin parlamentarii săi,  o iniţiativă legislativă de modificare a Legii Alegerilor Legislative care propune 100 de senatori şi 200 de deputaţi în viitorul Parlament[/quote], a declarat Viorel Botea, care a mai precizat că Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului nu au demarat procedurile de avizare şi votare a acestei  iniţiative legislative.

Totodată, Mișcarea Populară susține și o altă cerere a societății civile care a ieșit în stradă la începutul acestei luni, aceea a alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Mişcarea Populară a depus la Parlament o iniţiativă legislativă prin care cere modificarea Legii Alegerilor Locale astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin. Se respectă astfel principiul sacru al democraţiei,  pentru aleşii de asemenea importanţă votul să fie de 50% plus unu, şi nu 12-18 sau 20%.

Botea a mai spus că o prioritate a partidului său este depolitizarea instituţiilor statului. Politizarea a reprezentat principala cauză a lipsei de eficienţă şi de modernizare a instituțiior statului, prin numirea la conducerea lor a politrucilor din clientela politică, fără competenţele necesare conducerii unor instituţii importante.

[quote]Educaţia ineficientă, sănătatea cu rezultate modeste, unităţile economice de stat falimentare, dar care   constituie surse negre pentru finanţarea partidelor, afectează grav populaţia iar singura rezolvare o reprezintă aducerea unor profesionişti  la conducerea lor. Mişcarea Populară susţine numiri politice doar la nivelul miniştrilor şi secretarilor de stat[/quote], a declarat Botea.

 

Liderul Mișcării Populare Brăila susține că un alt domeniu în care populaţia este direct afectată este cel al sănătății, precizând că partidul a depus la Parlament  un proiect de Lege a Sănătăţii modern, care să conducă la eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical, proiectul fiind în curs de avizare pe parcursul parlamentar.

[quote]Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a susţinut şi susţine în continuare, în declaraţiile publice, aceste iniţiative care sunt de natură să demonstreze că glasul celor care ies în stradă, al populaţiei în general,  este ascultat şi respectat, ca  dovadă a unei autentice democraţii participative[/quote], a precizat Viorel Botea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •