Administratie

Ministrul Sanatatii, din nou criticat de parlamentari

Ministrul Sanatatii, din nou criticat de parlamentari
Ministrul Sanatatii, din nou criticat de parlamentari
Ministrul Sanatatii, din nou criticat de parlamentari

Problemele din sanatate se acutizeaza pe zi ce trece. Un nou scandal provocat de posibila desfiintare a Directiilor Sanitar Publice si a Casei Nationale de Sanatate sta sa izbucneasca. Parlamentarii ii cer ministrului sa rezolve si problema lipsei medicamentelor pentru bolnavii de cancer din spitale.

In repetate randuri, ministrul Eugen Nicolaescu a fost blamat de parlamentarii care nu vad cu ochi buni activitatea lui din minister. Printre cei care se declara total nemultumiti atat de atitudinea ministrului, cat si de activitatea acestuia este si Marioara Nistor. Aceasta spune despre Nicolaescu ca, nu face decat sa distruga sistemul sanitar romanesc care si asa este subrezit. „Reinstaurarea in functie a ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu, dupa o absenta nu foarte indelungata, nu a adus nimic bun in asa-zisa reforma anuntata de Executiv. Acest ministru incapabil vrea sa limiteze asistenta medicala, prin desfiintarea DSP-urilor si a Casei Nationale de Sanatate, fapt ce va avea efecte dezastruoase pentru sistem si va duce la cresterea numarului somerilor. Mai mult, Nicolaescu a impus si noul bir al coplatii, fapt ce reprezinta o noua batjocura la adresa oamenilor care contribuie corect la bugetul asigurarilor de sanatate. Este evident ca noua putere instaurata anul trecut in Romania se dovedeste la fel de neputincioasa ca si precedenta in a oferi populatiei serviciile sociale de calitate pentru care romanii platesc taxe si impozite. Acest guvern jalnic este inapt sa gaseasca alte solutii de deblocare a sistemului sanitar decat sa mentina inchise spitalele, sa instituie coplata si sa taie asistenta medicala”, a declarat Marioara Nistor.

Coruptia din sanatate este greu de combatut

Mai mult decat atat, aceasta atrage atentia si asupra coruptiei din sanatate si spune ca actuala guvernare nu face nimic pentru a recladi sistemul sanitar, ci continua masurile initiate de fosta guvernare. „De fapt, actuala putere continua masurile initiate de guvernele Basescu-Boc de a lovi in sistemul medical, subminand in acest fel sanatatea populatiei. Prin astfel de decizii, precum desfiintarea unor institutii si instaurarea coplatii, guvernul Ponta nu face altceva decat sa blocheze accesul la sanatate pentru milioane de romani, ceea ce reprezinta un atentat la democratie si la drepturile cetatenilor la servicii medicale normale. Condamnabila este, de asemenea, si coruptia in care se zbate sistemul sanitar, capitol la care ministrul Nicolaescu se dovedeste deosebit de tolerant. Astfel se explica si sanctiunea de doar 5% din salariul pe doua luni cu care mai-marele Sanatatii a „pedepsit” functionara din Minister pentru ca s-a adresat unui bolnav de cancer cu apelativele „bou” si „handicapat”. Mai mult, sub conducerea acestui ministru nepriceput medicii isi permit sa ceara spaga pentru interventii gratuite, avand neobrazarea chiar sa trimita oamenii la amanet doar pentru a-si primi sumele cerute. Sunt zeci de exemple de jaf la drumul mare in sistemul medical, iar vinovatii, de cele mai multe ori, sunt absolviti de pedepse si continua sa profeseze”, a mai spus aceasta.
Deputata PP-DD spune ca singura solutie pentru rezolvarea si recladirea sistemul sanitar din Romania este numirea unui alt ministru dispus sa se ocupe de adevaratele probleme din Ministerul Sanatatii. Aceasta mai spune ca, in timp ce Nicolaescu isi pierde timpul intrand in contradictii cu jurnalistii, lipsa tratamentului medicamentos pentru bolnavii de cancer din spitale pune in pericol viata acestora.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sosele insangerate
Articolul anterior

Frigarui de porc si legume

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.