Administratie

Ministrul Pintea a acordat nota 6 pentru infrastructura din Spitalul Județean Brăila

Ministrul Pintea a acordat nota 6 pentru infrastructura din Spitalul Județean Brăila

După Conferința extraordinară a PSD Brăila, ministrul sănătății, Sorina Pintea a vizitat corpul B și corpul A al Spitalului Județean de Urgență Brăila, unde președintele CJ a vrut să-i prezinte situația și să o convingă ca ministerul să acorde ceva fonduri pentru modernizare. 

După ce o scurtă vizită la corpul B, la corpul A ministrul a urcat la etajul 1, la secția de neurologie, a urcat la blocul operator și la noua secție ATI, după care în biroul managerului Delia Râșnoveanu unde a avut o discuție tehnică cu conducerea spitalului, președintele Francisk Iulian Chiriac și senatorul Ion Rotaru.

La plecarea de la Spitalul Județean Sorina Pintea nu s-a arătat prea încântată de ceea ce a găsit în Spitalul Județean din Brăila. Văzând câteva saloane de la secția de neurologie, ministrul nu s-a arătat încântată de ceea ce a văzut și a întrebat cu o doză de ironie dacă spitalul are acreditare.

”Am avut o discuție instituțională în ceea ce privește alocările pe care Ministerul Sănătății le va face în spitalul din Brăila. Am discutat și despre lipsa medicilor pe anumite secții, o chestiune absolut reală, deși noi am scos foarte multe locuri la rezidențiat. Vom scoate și anul acesta. Pânâ la urmă trebuie să găsim soluții să-i ținem e medici în țară” a spus Sorina Pintea la ieșirea din Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Acasta a promis că va reveni la Brăila în luna august, să vadă care va fi stadiul proiectelor pe care Consiliul Județean și le-a propus pentru Spitalul Județean. Ea a spus că cel mai mult a deranjat-o că procedurile merg foarte greu și că nu se reușesc a fi implementate niște proiecte foarte frumoase.

Întrebată care crede că ar fi cauza faptului că procedurile merg foarte greu, legislația s-au nepriceperea, Sorina Pintea a răspuns râzând: ”DA”.

”Am sfătuit conducerea unității medicale să se aplece mai mult asupra modalității de comunicare a părții medicale cu pacienții sau însoțitorii, pentru că aceștia nu sunt obligați să cunoască procedurile noastre” a spus Pintea.

Întrebată ce notă ar da spitalului județean, Sorina Pintea a spus sec, 6 (șase)…din punct de vedere al infrastructurii, iar din punct de vedere al actului medical între 8 și 9.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •