Politica

Mihai Tudose a intrat în campanie și i-a atacat, în stilul caracteristic, pe liberali

Mihai Tudose a intrat în campanie și i-a atacat, în stilul caracteristic, pe liberali

Fostul premier, actual europarlamentar, Mihai Tudose a fost prezent astăzi la șantierul de la Podul Suspendat peste Dunăre, una dintre cele mai importante realizări din timpul mandatului său de prim ministru.

Aflat azi în vizită pe șantierul podului peste Dunăre, Tudose a declarat că s-a săturat să-i tot audă pe cei care-l critică că nu a făcut nimic pentru Brăila cât a fost prim ministru, podul fiind cea mai importantă investiție care s-a realizat vreodată în județul Brăila.

”Dacă liberalii înțeleg că această investiție e zero, să le dea Dumnezeu sănătate, că merită. Toată lumea merită să fie sănătoasă. Podul va fi un început, un restart pentru Brăila. Un început bun atât pentru Primăria Brăila cât și al județului Brăila, cu tot ce înseamnă unități conexe, cu tot ce înseamnă dezvoltarea municipiului și a județului Brăila.” a spus Tudose.

Pe fondul debutului campaniei, Tudose le-a adresat o rugăminte candidaților celorlalte partide că ”tot au înnebunit Bobocii (fiindcă mai e unul la Ianca) -, măcar să nu mintă! Prin intermediul dumneavoastra, aș ruga ca diferența aia de salariu de europarlamentar – el a spus că eu câștig 20.000 euro pe lună, ceea ce e cu vreo 13.000 mai mult -, ăia 13.000 să-i dea el în fiecare lună unui cămin de bătrâni sau unui cămin de copii, unde vrea el. Măcar așa mai compensează puțin faptul că partidul pe care-l reprezintă cu cinste, că e la fel de dezastru ca partidul lui care nu dă alocațiile și pensiile” a zis Tudose.

Europarlamentarul a comentat, printre altele, că Guvernul a decis ca elevii să poarte măști la clasă, dar nu se știe clar dacă vor exista pe piață măști sau dacă acestea vor fi oferite de Guvern. Tudose a spus că în România ar fi aproximativ trei milioane de elevi care ar trebui să înceapă școala pe 14 septembrie, iar pentru fiecare elev ar fi necesare două măști pe zi.

”N-am văzut niciodată un guvern care să se ocupe în 90% din timpul în care iese public atacând opoziția, în loc să iasă cu proiecte, cu propuneri, cu niște lucruri constructive sau să explice ce au făcut. 90% din timpul alocat ieșirilor publice sau comunicatelor este despre opoziție, ce răi suntem noi, cei din opoziție. De exemplu azi nu plouă, evident că nu plouă din cauza opoziției.

Mai sunt două săptămâni și un pic până la începerea anului școlar, s-a aruncat pisica în curtea autorităților locale, pe niște formule foarte simpatice: «Primăriile și Consiliile de Administrație ale școlilor vor trebui să ia măsuri, să implementeze niște măsuri pentru ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, pe baza hotărârilor și a normelor care se vor elabora». Citat din celebrii guvernanți de ieri. «Se vor elabora»… Cred că ar fi bine să le elaboreze până în decembrie, că poate află că școala începe pe 14 septembrie…

Nu e nimeni în stare să dea un răspuns. Sunt 3 milioane de elevi (în afară de studenți). Conform normelor elaborate de ministrul deștept asiptomatic de la Sănătate ar trebui să poarte fiecare elev două măscuțe. Asta înseamnă 6 milioane de măscuțe pe zi. Într-o săptămână de școală, în prima săptămână, înseamnă 30 de milioane de măscuțe numai la elevi. O întrebare. Există măscuțele astea? Statul care era foarte implicat, adică tot ministrul asta asimptomatic, care face el și asigură el, este capabil să asigure măcar producția, că înțeleg că cu banii, nu există nici o intenție de a le cumpăra, ca Ministerul Educației sau Guvernul să dea măști la elevi. Dar nu știm dacă ele vor exista fizic. Suntem cumva în pericolul să trăim ce am trăit în martie, când nu se găseau măști, când ajunsese masca la 15-20 de lei. Începe din nou specula cu măști”a mai spus Tudose.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •