Social

MEN organizează selecție pentru ocuparea funcţiilor vacante din inspectoratele școlare județene

MEN organizează selecție pentru ocuparea funcţiilor vacante din inspectoratele școlare județene
selecție și pentru ocuparea a 12 funcții vacante de inspector școlar general
MEN organizează selecție pentru ocuparea funcţiilor vacante din inspectoratele școlare județene

Ministerul Educației Naționale a anunțat luni organizarea unei selecții pentru ocuparea a 14 funcții vacante de inspector școlar general, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, din inspectoratele școlare județene: Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea și a unei funcții temporar vacante de inspector școlar general la ISJ Brașov.

Această decizie vine după ce la sfârșitul săptămânii trecute Ministerul Educației Naționale a transmis încetarea mandatelor pentru 13 inspectori școlari generali din țară, printre care și Cătălin Canciu, de la ISJ Brăila.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul MEN, se va face selecție și pentru ocuparea a 12 funcții vacante de inspector școlar general adjunct din inspectoratele școlare județene Alba-1, Arad-1, Botoșani-1, Gorj-1, Giurgiu-1, Harghita-1, Mureș-1, Olt-2, Teleorman-1, Tulcea-1 și Vrancea-1 dar și pentru ocuparea a două funcții temporar vacante de inspector școlar general adjunct la ISJ Sălaj și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Funcțiile pot fi ocupate de cadre didactice care, conform prevederilor art. 260 alin. (1) din Legea educației naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare, îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit cu diplomă de licență studii universitare, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor, sunt membre ale corpului național de experți în management educațional„, se precizează în anunțul postat luni, 21 august de Ministerul Educației Naționale.

Persoanele interesate vor transmite la cabinetul ministrului Educației, prin fax la nr. 021/312.47.19 și/sau prin e-mail la [email protected], până la data de 23 august, ora 14.00 (conform anexei nr. 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin OMENCS nr. 5739/2016) un Curriculum vitae din care să rezulte îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 260 alin. (1) din Legea educației naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare și o scrisoare de intenție.

Astăzi, președintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac a cerut demiterea ministrului educației.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •