Administratie

Membrii Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului au purtat discutii cu presedintele Senatului Olandei

Membrii Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului au purtat discutii cu presedintele Senatului Olandei
Membrii Comisiei pentru Afaceri Europenea Senatului au purtat discutii cu presedintele Senatului Olandei
Intalnirea a avut loc vinerea trecuta

Senatorii ce fac parte din Comisia pentru Afaceri Europene C.A.E. au solicitat oficial Olandei decuplarea aderarii de raportul MCV si au insistat, in cadrul discuiilor cu delegatia Olandei, pe subiectul dezvoltarii relatiilor economice dintre porturile Constanta si Rotterdam. C.A.E. a transmis partii olandeze ca cetatenii romani nu trebuie sa-si piarda increderea in U.E. din cauza unor decizii politice nedrepte, prin adrerarea Romaniei la Uniune ei castigandu-si aceleasi drepturi ca toti ceilalti cetateni ai Europei.

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Salonul Oficial al Senatului intrevederea Comisiilor pentru Afaceri Europene din cele doua Camere ale Parlamentului cu presedintele Senatului Olandei, domnul Fred de Graaf. Din partea Olandei au mai participat Excelenta Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ambasadorul tarilor de Jos in Romania si Gert Jan Hamilton, Secretarul General al Senatului olandez. Vizita delegatiei olandeze in tara noastra are loc in cadrul demersurilor de consolidare a relatiilor bilaterale dintre Romania si Olanda.
“In cadrul intrevederii, Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului a cerut decuplarea aderarii la Spatiul Schengen de raportul MCV, solicitand Olandei respectarea prevederilor din Tratatul de aderare la U.E. Partea romana isi doreste luarea unei decizii favorabile la Consiliul JAI din martie, fiind de acord chiar si cu formula de aderare in doua etape, varianta de compromis franco-germana”, a declarat senatorul PP-DD, Mihai Danut.
Discutiile au evidentiat nevoia unei mai bune comunicari care sa sublinieze rolul colaborarii economice intre cele doua state. Partea romana a multumit reprezentantilor Olandei pentru implicarea in domeniile culturii, agriculturii, transporturilor, absorbtiei fondurilor europene, precum si a sprijinirii integrarii copiilor de nationalitate rroma in societate. “De asemenea, a fost salutata colaborarea dintre Consiliul Superior al Magistraturii si instituia omoloaga din Olanda in ce priveste derularea unui proiect in domeniul justiiei si mass-media, cu sprijinul Ministerului Justiiei si al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda”, a mai spus acesta.

Dezvoltarea culoarului Rin – Main – Dunare in cadrul Strategiei Dunarii, un proiect de mare anvergura

Membrii Comisiei pentru Afaceri Europenea Senatului au purtat discutii cu presedintele Senatului Olandei
Membrii Comisiei pentru Afaceri Europenea Senatului au purtat discutii cu presedintele Senatului Olandei

Un alt punct subliniat pe parcursul intrevederii a fost importanta colaborarii intre cele doua state in scopul dezvoltarii culoarului Rin – Main – Dunare in cadrul Strategiei Dunarii. Un proiect important sunt relatiile economice dintre porturile Constanta si Rotterdam, pe baza Memorandumul de Colaborare pe Management, cu scopul transformarii Portului Constanta intr-un hub regional in vederea exportului de produse din UE in estul Europei. Acest lucru va conduce la dezvoltarea conexiunii directe dintre Marea Nordului si Marea Neagra.
“La final, presedintele Comisiei, doamna senator Anca Boagiu, a exprimat punctul de vedere al C.A.E, acela ca cetatenii romani nu trebuie sa-si piarda increderea in U.E. din cauza unor decizii politice nedrepte. Cetatenii romani, prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, si-au castigat dreptul de liber acces pe piata muncii, Romania demonstrand de-a lungul timpului ca dispune de forta de munca calificata ce trebuie sa primeasca un tratament egal din partea tuturor Statelor Membre.”, a mai adugat in incheire Mihai Danut.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Cartofi sote
Articolul anterior

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.