Vineri și sâmbătă, la Cluj Napoca, s-a desfășurat Campionatul Național de Seniori și Seniori U23 – etapa finală, competiție organizată de Federația Română de Atletism. La această competiție 3 sportivi din Brăila, dar legitimați la CSM Onești, au urcat pe podium, atât la seniori, cât și la juniori. De asemenea, în finale a fost prezent și un sportiv de la LPS Brăila, care însă nu a urcat pe podium, dar care a reușit un nou record personal.

Timp de două zile, peste 350 de sportivi din toate colțurile țării s-au întrecut pentru un loc pe podium, la finalul competiției. Cei 212 băieți și cele 142 de fete participante la competiție s-au întrecut în diferite probe constând în sărituri, garduri, obstacole, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan și suliță. Printre sportivii participanți au fost și 4 brăileni, trei dintre ei legitimați acum doar la CSM Onești.

La 110 metri garduri, Alexandru Iconaru, pregătit de Fănel Ionescu, a câștigat medalia de bronz la seniori, cu timpul de 14.55 secunde, rezultat care i-a adus medalia de argint la tineret U23. La această probă a alergat în finală și Robert Hariga Ștefan, legitimat la LPS Brăila/CSM Onești, pregătit de Sica Lazăr, care s-a clasat pe locul 5 la tineret și pe 6 la seniori, dar care a realizat un nou record personal, cu timpul de 15.85 secunde. Alexandru Iconaru a câștigat și o medalie de aur la seniori cu ștafeta de 4×100 metri plat a celor de la CSM Onești. Iconaru s-a clasat pe locul 7 în proba de 200 metri plat.

Nicoleta Iulia Banaga, pregătită de profesorul Daniel Nicolae Iorga, a câștigat medalia de argint la 100 metri garduri senioare, și aur la tineret U23, cu timpul de 14.02 secunde. În aceeași probă, brăileanca Andreea Mihaela Caracuda, pregătită de profesoara Sica Lazăr a obținut medalia de argint la senioare și argint la tineret, cu timpul de 14.15 secunde. Cele două sportive au câștigat și medalia de argint cu ștafeta de 4×100 metri plat a celor de la CSM Onești. 

Iulia Banaga și-a adăugat o medalie de argint la 400 metri garduri seniori și aur la tineret, cu timpul de 60.06 secunde.

La proba de săritură în lungime băieți, Sebastian Bajanica de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 14 la seniori, cu un rezultat de 6.41 metri.

Din păcate, rezultatele atleților brăileni nu pot fi contabilizate pentru sportul brăilean, pentru că toți cei trei concurează pentru clubul din Onești, la care au avut dublă legitimar încă din perioada junioratului. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •