Sport

Medalii pentru atletii braileni la nationalele de cadeti

Medalii pentru atletii braileni la nationalele de cadeti

Sâmbătă și duminică, pe stadionul din Complexul sportiv Lia Manoliu din București, a avut loc etapa finală a Campionatului Național de atletism pentru cadeți. Sportivii brăileni au cucerit 5 medalii la această competiție, dintre care două au fost obținute de atleta profesorului Nicu Roată, Bianca Elena Toader, una de argint și două de bronz.

Sportivii brăileni s-au numărat din nou printre protagoniștii întrecerilor de atletism, în special la probele de garduri. Bianca Elena Toader, legitimată la LPS Brăila/CSM Onești, pregătită de profesorul Nicu Roată, s-a clasat pe primul loc în proba de 100 metri garduri, unde a alergat în finală în 13.73 secunde. Tot în finala fetelor de 100 metri garduri, Mihaela Milea, de la LPS Brăila, s-a clasat pe locul 5.

În finala băieților de 110 metri garduri s-au calificat 5 atleți brăileni, doi dintre ei reușind să urce pe podium. Robert Simion, legitimat la LPS Brăila/CSM Onești și pregătit de profesoara Sica Lazăr, s-a clasat pe locul 2, cu timpul de 14.46, iar Andrei Crețu, de la grupa profesoarei Aniela Anton, legitimat la LPS Brăila/CSM Brăila, s-a clasat pe locul 3 cu timpul de 14.75 secunde. Loris Tănăsoiu, Alexandru Șendrea și Robert Hariga Ștefan s-au clasat pe locurile, 4, 5, respectiv 6.

Elena Bianca Toader a mai câștigat o medalie de aur în proba de 100 metri plat, cu timpul de 12.18 secunde, fiind singura sportivă de la Brăila care a alergat în această finală.

La 400 metri garduri fete, Andreea Alexandra Dinu de la LPS Brăila, pregătită de profesorul Nicu Roată, s-a clasat pe locul 3 cu timpul de 65.49 secunde. În proba similară a băieților, Alexandru Galupa s-a clasat pe locul 5.

În urmă cu o săptămână, la Campionatele Balcanice rezervate cadeților (U18) desfășurate la Istanbul, brăilanca Bianca Toader a câștigat o medalie de aur cu ștafeta de 4×100 m, dar și medalia de bronz în proba de 100 mg, cu timpul de 14,35 secunde.

În competiția de la Istanbul, Robert Simion s-a clasat pe locul 7 în proba băieților de 110 metri garduri.

În zilele de 21și 22 iunie 2018, tot la Istanbul se va desfășura Balcaniada de atletism pentru juniori 1, competiție la care Brăila are 4 sportivi în lotul României. Bianca Toader va alerga în probele de 4×100 metri și 100 metri garduri. Andreea Caracudă va alerga în proba de 100 metri garduri, iar Iulia Nicoleta Banaga în cea de 400 metri garduri. La băieți Alexandru Iconaru va alerga în proba de 110 metri garduri.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •