Sport

Meciuri spectaculoase la Cupa Sport Plus Braila

Meciuri spectaculoase la Cupa Sport Plus Braila
Meciuri spectaculoase la Cupa Sport Plus Braila
Meciuri spectaculoase la Cupa Sport Plus Braila

La acest sfârșit de săptămână Brăila a fost gazda, în premieră, a unei etape de campionat național de badminton la juniori U9 și U17, în cadrul Cupei Sport Plus Brăila. Timp de trei zile pe terenurile din sala de sport a Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, 37 de sportivi și-au disputat meciurile de simplu, dublu și dublu mixt. Cei doi sportivi de la Sport Plus Brăila, Andra Baciu la U9 și Eliasib Vlăsceanu la U17, care au mai puțin de un an de zile de când practică acest sport, nu au reușit să se claseze pe podium la niciuna din cle două categorii, dar cu mai multă muncă și pregătire pot ajunce și ei printre cei mai buni din țară.

Simplu fete U9
Simplu fete U9

La simplu fete U9, finala s-a disputat între Denisa Foca și Diana Șumudică, ambele de la CSS 6 București, victoria revenindu-i Denisei Foca. Pe locul 3 la această categorie s-au clasat Andreea Marinoiu și Rose Marie Șufaru, ambele de la CSS Bacău.

La băieți U9, primele trei locuri au fost ocupate de sportivi de la CSS Bacău, club care a venit la Brăila cu 12 sportivi. Primul loc a fost ocupat de Mihnea Vechiu, urmat de David Tamaș, locul 3 fiind ocupat de Andrei Ivan și Bogdan Berheci. La U9 nu s-au organizat întreceri la dublu și dublu mixt.

Filimon Collins vedeta turneului de la Braila
Filimon Collins vedeta turneului de la Braila

Competiția de la U17 băieți a fost dominată de Filimon Collins- Valentine, de la CSS 6 București, un sportiv aflat pe locul 22 în clasamentul european de juniori, având șansa să participe și la JO de tineret care vor avea loc în această vară care sunt programate în perioada 16-28 august la Nanjing, în China. Filimon Collins, sportiv cu origini nigeriene, nu a avut adversar nici la competiția de la Brăila, clasându-se pe primul loc după ce l-a învins în finală pe Mihai Grosu, tot de la CSS 6 București. Locul 3 a fost ocupat de Cosmin Hîncu de la CSS Bacău.

La dublu băieți, finaliștii probei de simplu au făcut o pereche de neînvins la dublu și au câștigat etapa de la Brăila după ce au învins în finală perechea formată din Alexandru Cucu/ Florentin Gîscă. Pe locul 3 s-au situat perechile Ștefan Constandache/Cosmin Hîncu de la CSS Bacău și Badea/ Zarzu de la CSS Onești.finalistii

La simplu fete U17 primul loc a fost ocupat de Irina Călin de la CSS Bacău, care a învins-o în finală pe Ioana Grecea de la Palatul Național al Copiilor București. Locul 3 la fete U17 a fost ocupat de Luiza Milu de la Palatul Național al Copiilor București și Andreea Dimitriu de la CSU Galați.

Proba de dublu fete a fost câștigată de perechea Grațiela Nicolae/ Maria Duțu de la CSS 6 București, învingătoare în finală în fața perechii Loredana Lungu/ Luiza Milu de la Palatul Național al Copiilor București. Pe locul 3 s-au clasat Ana-Maria Anghel/ Ioana Grecea de la Palatul Național al Copiilor București și Irina Călin/ Andreea Dimitriu de la CSS Bacău.Dublu mixt

La dublu mixt U17 primul loc a revenit perechii Maria Duțu/Mihai Grosu de la CSS 6 București, care a trecut în finală, în două seturi de perechea Irina Călin/Florentin Gâscă de la CSU Galați/CSS 6 București. Locul 3 a revenit perechilor Andreea Dimitriu/Ștefan Constandache (CSU Galați/CSS Bacău) și Lungu/Badea de la CSS Onești.

Prin această acțiune organizată de FR Badminton și Sport Plus Brăila, cu sprijinul Primăriei Brăila și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Brăila, municipiul nostru a intrat pe harta badmintonului românesc și la nivel de sport de performanță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •