Sport

Meci decis de fazele fixe

Meci decis de fazele fixe
CF Braila - Gloria Buzau 2-1
CF Braila – Gloria Buzau 2-1

 

CF Brăila – Gloria Buzău 2-1 (1-0)

CF Brăila a luat o gură de oxigen în meciul din etapa a 3-a din play-out, când a reușit să obțină o victorie pe teren propriu în fața Gloriei Buzău, echipă pe care nu o mai învinsese din noiembrie 2011. Vremea frumoasă a adus în tribunele Municipalului brăilean circa 500 de spectatori, echipa pregătită de Viorel Ion fiind și ea însoțită la Brăila de un grup de 8 suporteri care și-au încurajat echipa favorită. Lovitura de începere a acestui meci a fost dată de fostul mare jucător al brăilei, Adrian Petrache, golgeterul all-time al clubului de fotbal brăilean.

 

 

Created with Nokia Smart Cam

 

Prima ocazie de gol a aparținut brăilenilor în minutul 6, la șutul lui Ionescu de la 20 m, reținut fără probleme de Gherasim. Trei minute mai târziu Laurențiu Ivan nu a lovit mingea bine cu capul la 30 de metri de propria poartă și balonul a ajuns la Pușcașu, care a pătruns spre careu, dar a șutat din unghi pe lângă poartă. CF Brăila a ratat prima șansă de a deschide scorul în minutul 10. Ndigwe, aflat în mijlocul careului singur cu portarul Gherasim, nu a avut curajul să șuteze la poartă și i-a pasat pe partea opusă lui Frunză, care a șutat peste poartă. În minutul 13 Mihăiescu încheie o acțiune ofensivă a oaspeților cu un șut de la 17 m, care, din fericire pentru brăileni, a trecut pe lângă poartă. În minutul 15 brăilenii au avut o nouă acțiune de atac frumoasă: Frunză a intrat în careu și a întors la mijlocul careului pentru Roșu, acesta a prelungit la Ndigwe, iar șutul acestuia într-un adversar a deviat mingea la Frunză, iar acesta din urmă a șutat spre poartă, mingea lovind plasa laterală deviată în corner de un fundaș buzoian. Cornerul a rămas însă fără rezultat. În minutul 20 Frunză a încercat încă un șut la poartă, care s-a dus însă în corner. Trei minute mai târziu, Pușcașu a pătruns în careul brăilean, dar la centrarea lui nu era nici un buzoian și faza s-a răcit.

 

Ionescu a deschis scorul din penalty
Ionescu a deschis scorul din penalty

 

Minutul 26 avea să aducă și primul gol al meciului. Ochia a pătruns în careu și a fost faultat de Bârsănel, arbitrul Florin Costin Dan din Olteniţa dictând penalty și cartonaș galben pentru jucătorul Gloriei. După câteva discuții între jucătorii brăileni, cel care și-a asumat executarea loviturii de la 11 m a fost Claudiu Ionescu. Acesta a șutat în stânga portarului, care a ghicit colțul, dar n-a putut să respingă mingea, și Brăila a trecut în avantaj, 1-0.

După deschiderea scorului brăilenii au renunțat la se mai avânta în atac, preferând să închidă culoarele spre poarta lui Mitrea și să riposteze pe contraatac. În minutul 31 Frunză i-a trimis o pasă lungă lui Ndigwe, dar acesta cade în careu și pierde mingea, trecând pe lângă majorarea scorului. În minutul 35 Iordache a insistat la o minge într-un duel cu Moise, dar trimiterea acestuia în careu n-a găsit nici un brăilean, Vlaicu degajând în corner. În urma loviturii de la colț, Iordache a centrat în careu la 6 m, dar Ndigwe a reluat cu șoldul și fundașii oaspeților au degajat îndepărtând pericolul. În minutul 42 Claudiu Ionescu a confiscat din nou mingea la o lovitură liberă de la 22 m lateral stânga și a șutat direct spre poartă, dar mingea a ocolit cadrul porții și, la pauză, brăilenii au intrat cu doar un gol avantaj pe tabela de marcaj.

 

Created with Nokia Smart Cam

 

La reluare, la prima acțiune de atac a echipei antrenate de Alin Pânzaru, Roșu a pătruns în careu și a fost oprit prin fault la 12 m de poartă de Gherasim, iar centralul a dictat penalty și doar cartonaș galben pentru portarul buzoian. Și de data aceasta, Claudiu Ionescu a avut câștig de cauză în desemnarea celui care să execute lovitura de pedeapsă, însă execuția sa la semiînălțime în dreapta portarului a fost ghicită de Gherasim, care a respins în lateral, și CF Brăila a irosit șansă de a se desprinde la două goluri încă din debutul reprizei secunde.

În minutul 53 Ionescu a încercat să își răzbune ratarea penaltyului, dar șutul său de la 25 de metri a trecut peste poartă. Două minute mai târziu, Roșu i-a pasat lui Frunză, acesta a pătruns în careu talonat de un fundaș al oaspeților, a căzut în careu, dar de data aceasta centralul nu a mai acordat nimic. În minutul 63 Nicu Crețu a „croșetat” câțiva jucători brăileni și a fost faultat la 17 m puțin lateral dreapta de Iordache. Lovitura liberă a fost executată de Pantelie, dar mingea a trecut peste poartă. În minutul 67 Marcu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, dar reluarea lui Bobe cu capul a trecut peste poarta lui Mitrea. În minutul 70 Ionescu l-a lansat liber pe Ndigwe, dar acesta a pierdut controlul balonului și faza s-a răcit. În minutul 74 Frunză a pătruns în careu pe dreapta, însă centrarea sa în mijlocul suprafeței de pedeapsă nu a găsit nici un brăilean la primire.

În minutul 76 Ndigwe a fost faultat la 25 de metri, poziție centrală. Sorin Frunză și-a asumat responsabilitatea execuției și a șutat puternic pe lângă zid, în stânga portarului Gherasim, care nu a mai reușit să ajungă la minge – 2-0 pentru CF Brăila cu un sfert de oră înaintea finalului.

Oaspeții n-au cedat și au sperat că pot reveni pe tabela de marcaj, dar tot brăilenii au fost cei care au avut ocazii de a marca mai clare. În minutul 81 Frunză a scăpat spre poarta adversă de la centrul terenului, a fost faultat, dar a reușit să-i pasese în stânga lui Câmpeanu, care a centrat în mijlocul careului pentru Roșu, însă șutul acestuia, din poziție centrală, singur cu portarul, a fost respins de Gherasim. Două minute mai târziu, Sorin Frunză, cel mai bun jucător al brăilenilor, a luat pe cont propriu o acțiune din propria jumătate de teren, dar după o cursă de 30 de metri n-a mai avut puterea să șuteze precis de la 20 de metri și mingea a trecut pe lângă.

În minutul 90, Marius Voicu (fost jucător la CF Brăila timp de două sezoane) a pătruns în careu pe partea dreaptă și a fost faultat de Ghiocel, iar centralul a dictat penalty pentru oaspeți. A executat precis Cristian Pantelie în dreapta portarului, 2-1. Echipa lui Ion Viorel a prins curaj și a încercat să forțeze egalarea, dar cei care au avut ultima ocazie de gol a meciului au fost tot brăilenii, cu un șut al lui Bogdan Spătaru a fost respins de portar.

 

Victorie importanta pentru CF Braila
Victorie importanta pentru CF Braila

 

La finalul meciului, cei aproape 500 de spectatori prezenți în tribune au scandat numele lui Sorin Frunză, cel mai bun jucător al echipei în acest campionat. Această victorie menține echipa brăileană cu șanse de salvare de la retrogradare, dar trebuie să fie și una de moral pentru etapa viitoare, când brăilenii se vor deplasa la Suceava pentru meciul cu Rapid CFR.

În acest meci Alin Pânzaru a utilizat următoarea formulă de echipă: Mitrea – Spiridon, Ivan, Necoară, Ghiocel – Roşu, Iordache (min. 65 Dima), Ochia, Cl. Ionescu (min. 71 B. Spătaru), Frunză – Ndigwe (min. 81 Câmpeanu).
Gloria Buzău: Gherasim –  Agache, Bârsănel (min. 28 Silviu Moise), Vlaicu, Scarlat (min. 66 M. Voicu) – N. Creţu, M. Mihăescu, Marcu, Puşcaşu, Burlacu (min. 46 B. Bobe) – Pantelie. Antrenor: Viorel Ion.
În celelalte două meciuri din play-out în seria I s-au înregistrat rezultatele:

Rapid CFR Suceava – Farul Constanța 2-0 (0-0), goluri marcate de M. Negru (61) și Ionesi (64).

Unirea Târlungeni – Dunărea Galați 3-0 (1-0), goluri marcate de Elek (45 și 75) și L. Nicolae (52).
Clasamentul play-out după trei etape este următorul:

1Gloria Buzău1372420-1223
2Unirea Tărlungeni1365214-723
3Rapid CFR Suceava1354414-1319
4CF Brăila135359-1418
5Dunărea Galaţi1343615-1415
6FC Farul Constanţa132387-199

Etapa următoare programează, miercuri 7 mai de la ora 18.00, meciurile:

Gloria Buzău – Unirea Târlungeni

Farul Constanța – Dunărea Galați

Rapid CFR Suceava – CF Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •