Sport

Meci cu patru penalty-uri si trei cartonase rosii la Braila

Meci cu patru penalty-uri si trei cartonase rosii la Braila
Meci cu patru penalty-uri si trei cartonase rosii la Braila
Meci cu patru penalty-uri si trei cartonase rosii la Braila

CF Brăila și-a luat rămas bun de la spectatori cu o victorie cu 5-2 (2-1) în fața celor de la Rapid Suceava, după un meci cu patru lovituri de la 11 m și trei cartonașe roșii. Chiar dacă la finalul meciului cei aproximativ 600 de spectatori prezenți în tribunele municipaului brăilean i-au aplaudat pe jucătorii de la CF Brăila și i-au scandat numele lui Sorin Frunză, la scorul de 2-2 n-au ezitat să-i huiduie și să-i apostrofeze pe aceștia, dar în principal pe antrenorul Alin Pânzaru.DSCF4323

CF Brăila a început în forță meciul și în minutul 1, Iordache a pătruns în careu și a fost faultat de Semeghin, centralul Dragoș Istrate indicând punctul de la 11 m. A executat Ochia și a transformat, 1-0. Brăilenii au continuat să atace, dar nu au reușit să mai fructifice ocaziile de poartă create. În minutul 21, la o lovitură liberă de la 30 de metri, Negru a trimis un șut centrare care l-a păcălit pe Mitrea și oaspeții au restabilit egalitatea. Un minut mai târziu, la o fază pe partea stângă, Frunză este lovit de un sucevean cu mâna peste ochi și Pânzaru a fost nevoit să-l înlocuiască pe căpitanul său de echipă.

În minutul 26, Ochia a pătruns în careul oaspeților și a fost faultat în careu. De data aceasta penaltyul a fost executat și transformat de Necoară și Brăila a revenit în avantaj, 2-1. Brăilenii au continuat să atace, dar Dima și Câmpeanu au irosit cu nonșalanță ocaziile de gol avute, ratând din situații clare de a marca. În minutul 36 s-a rupt și echilibrul numeric de pe teren, Sumanariu primind al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. În minutul 38, Dima a intrat în careu, dar șutul său de la 10 m la nimerit pe portarul oaspeților, iar în minutul 45, la un corner , Spiridon a reluat cu capul peste poartă din 4-5 metri și la pauză s-a intrat la scorul de 2-1.DSCF4337

La reluare tot brăilenii au fost la conducerea jocului, dominându-și clar adversara, însă în minutul 49, la un corner al brăilenilor, mingea a ajuns la Ionescu, dar primul șut al acestuia l-a nimerit pe Ivan, iar al doilea a fost deviat de un fundaș sucevean în corner. În minutul 50, Câmpeanu a ratat o foarfecă și mingea a ajuns la Iordache, dar șutul mijlocașului brăilean a fost deviat în corner. În minutul 53, Câmpeanu a pierdut o minge în terenul advers, oaspeții au plecat pe contraatac și Ochia a faultat la 35 de metri de poartă. La lovitura liberă de la 35 m lateral, mingea a ajuns la marginea careului la Golovca, șutul acestuia a fost respins de Mitrea în lateral, nici un fundaș brăilean nu a urmărit și Negru a fost pe fază și a marcat de la 4-5 m lateral, șutând peste portarul brăilean, 2-2.

Spectatorii au început să-i apostrofeze pe Pânzaru și pe jucătorii brăileni. Sarabanda ratărilor a continuat însă imprecizia șuturilor a făcut ca mingea să nu intre în poarta sucevenilor. În minutul 60, Spătaru a centrat în careu, Iordache a trimis în spate la Roșu, iar șutul acestuia de la 18 m a trecut pe lângă poartă. Două minute mai târziu Golovca a pătruns periculos în careul brăilean și a șutat de la 14 m, însă Mitrea a respins foarte bine în corner. Peste încă trei minute, un nou contraatac al sucevenilor a fost finalizat cu un șut a lui Semeghin reținut de Mitrea. DSCF4341

În minutul 70, Dima a pătruns în careul oaspeților, dar a fost blocat în momentul șutului, iar în minutul 73 șutul lui Roșu a fost respins în corner. În urma loviturii de colț, mingea a ajuns la Ionescu, iar acesta a centrat în fața porții, de unde Câmpeanu a reluat din alunecare în poarta apărată de Hințăscu, 3-2. Spectatorii s-au mai îmbunat și au început să-și aplaude favoriții,însă în minutul 80 Stănescu a reluat cu capul din careu, dar mitrea a reținut. În minutul 84, Iordache i-a pasat lui Câmpeanu care i-a recentrat lui Dima la 6 m și vârful de atac al CF Brăila și-a răscumpărat ratările înscriind pentru 4-2. Sucevenii n-au renunțat și un minut mai târziu D. Bălan a pătruns în careu dar a fost blocat de Necoară.

În minutul 88 Stănescu a primit al doilea galben pentru un fault în careu asupra lui Cazan și arbitrul bucureștean a dictat pentru a treia oară lovitură de pedeapsă pentru CF Brăila. Ionesi a protestat și i-a adresat injurii centralului, iar acesta i-a acordat și acestuia cartonașul roșu, sucevenii rămânând în doar 8 jucători pe teren. Penaltyul a fost executat de Cl. Ionescu, în dreapta portarului, care a ghicit colțul și a respins în lateral și pe atacul oaspeților Golovca a șutat de la 25 de metri, dar Mitrea a reținut. Cu trei oameni în plus pe teren, CF Brăila a forțat golul 5 și în al doilea minut de prelungiri Necoară a fost faultat în careu de Golovca și astfel s-a dictat a patra lovitură de la 11 m pentru echipa lui Alin Pânzaru. A executat Necoară și a marcat pentru 5-2, rezultat final.

CF Brăila: Cr. Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Necoară, C. Roşu – B. Spătaru (min 65 D. Cazan), Frunză (min. 22 Cl. Ionescu), Ochia (min. 72 Neagoe), G. Iordache – Ad. Câmpeanu, M. Dima.
Rapid CFR: Hinţăscu – D. Bălan, Sava, Velescu, Semeghin – Cerlincă (min. 86 Bigu), Sumanariu, I. Plămadă, Golofca – Gafiţa (min. 38 Stănescu), M. Negru (min. 77 Ionesi).

În celelalte două meciuri din play-outul seriei I s-au înregistrat rezultatele:

Unirea Târlungeni – Gloria Buzău 3-3 (3-2)

Dunărea Galați – Farul Constanța 4-1 (3-0).

Clasamentul play-out înaintea ultimei etape este următorul:

1Unirea Tărlungeni1987422-1531
2CF Brăila1994621-1931
3Gloria Buzău1985628-2129
4Rapid CFR Suceava1975725-2726
5Dunărea Galaţi1975722-1923
6Farul Constanţa19341213-2713

Ultima etapă programează sâmbătă 7 iunie, meciurile:

Farul Constanța – CF Brăila

Rapid Suceava – Unirea Târlungeni

Gloria Buzău – Dunărea Galați.

Cu sistemul competițional pentru sezonul viitor va cuprinde în Liga a 2-a două serii a câte 14 echipe, nici o echipă dintre cele care au terminat sezonul competițional nu va retrograda în Liga a 3-a.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •