Social

Măsuri de siguranță pentru prevenirea răspândirii COVID-19 odată cu revenirea la școală a elevilor din clasele terminale

Măsuri de siguranță pentru prevenirea răspândirii COVID-19 odată cu revenirea la școală a elevilor din clasele terminale

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, și inspectorul școlar general Viorel Botea au mers într-un control tematic în trei unități de învățământ din municipiul Brăila. Control a vizat verificarea respectării condițiilor de siguranță pentru revenirea la elevilor din clasele terminale la orele de pregătire.

Conform ordinului ministrului educației, în perioada 2-12 iunie elevii de clasa a VIII-a și a XII-a se vor reîntoarce la școală pentru a se pregăti de examenele naționale. Cei de clasa a VIII-a vor avea două ore de regătire pe zi, iar cei din clasele a XII-a și a XIII-a, câte trei ore pe zi. Prima oprire a fost la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, după care s-a mers la Liceul Tehnologic Edmond Nicolau și la Școala gimnazială Vasile Alecsandri.

„În perioada 2-12 iunie vom avea la cursuri circa 140 de elevi, iar restul fac activități online și ne-am organizat în așa fel, încât vor fi 10 elevi într-o sală de clasă” – este ceea ce a declarat profesor Mihaela Giurcă, directorul Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”.

Pentru pregătirea la Evaluarea Națională la acest Colegiu sunt 32 de elevi și toți și-au manifestat dorința să participe la orele de pregătire. În schimb, din cei 181 de elevi care vor da Bacalaureatul, la orele de pregătire vor veni în jur de 110 pentru că două clase din cele 6 de clasa a XII-a nu au dorit să vină la aceste cursuri.

”Unii dintre părinți i-au contactat pe domnii diriginți, iar părinții care au simțit că e nesiguranță în școală sau din alte motive, au făcut un document scris, ca să nu fie nicio problemă, adică să nu ne trezim cu elevi care spun că nu au fost anunțați de aceste ore de pregătire. Oricum, acești elevi fac în continuare ore online cu profesorii”, a spus directorul Colegiului Gh. Munteanu Murgoci.

Atât la Colegiul Gh. M. Murgoci cât și la celelalte două unități școlare vizitate de prefect și inspectorul școlar general sălile au fost pregătite pentru cursuri, cu un număr limitat de bănci, așezate la distanță de minim 2 metri unele de altele. La fiecare dintre sălile de clasă ce vor fi  folosite sunt instrucțiuni cu privire la regulile ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu coronavirus și de asemenea, există stabilite circuite pe care să le urmeze elevii la intrare și la ieșire, astfel încât se nu se întâlnească unii cu alții. Dotările cu dezinfectant și termometre fără atingere au fost făcute din fonduri proprii ale unităților școlare, iar măștile urmează a fi livrate de Ministerul Educației.

Inspectorul Școlar Viorel Botea a spus că pentru perioada 2 -25 iunie pentru județul Brăila vor fi trimise 420.000 de măști, care să asigure necesarul pentru toți elevii, profesorii și personalul nedidactic și auxiliar care va fi prezent la școală în această perioadă.

Prefectul Cătălin Boboc a spus că a avut o discuție cu inspectorul șef al ISU Dunărea Brăila pentru a avea un stoc tampon de măști, în situația în care până luni dimineață nu ajung măștile de la minister, să le ofere până vin cele de la București.

Viorel Botea a declarat că este foarte mulțumit de modul în care directorii școlilor au înțeles să se organizeze pentru primirea elevilor la școală.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •