Politica Actualitate

Marian Dragomir face teoria masurarii sensului giratoriu

Marian Dragomir face teoria masurarii sensului giratoriu
Marian Dragomir (al doilea din stânga) învăţând de la "veterani" care este
Marian Dragomir (al doilea din stânga) învăţând de la „veterani” care este ruleta portivită

Deputatul PSD Brăila, Marian Dragomir, trece la un atac destul de dur la adresa unor politicieni care sunt împotriva construirii a două sensuri giratorii cu 600.000 lei. Acesta precizează că, deşi unele persoane cu rea intenţie susţin că preţul celor două sensuri este mult prea mare comparativ cu realitatea, este posibil ca investiţia să coste mai puţin, totul depinzând de preţul oferit la licitaţia publică. Marian Dragomir are un sfat pentru acei „Gică Contra”: „Cei care nu au studii ar trebui să se ocupe de ceea ce au învăţat la şcoală. Pentru măsurare trebuie ruleta potrivită, dar unii de la PMP folosesc des metrul de croitorie”.

Realizarea celor două sensuri giratorii, cel de la intersecţia străzii Comuna din Paris cu Şos. Focşani şi cel de la Calea Galaţi cu B-dul Al. I. Cuza, incing spiritele şi mai mult în politica brăileana. Dacă la ultima şedinţă de CLM consilierii PDL s-au revoltat asupra preţului exorbitant de mare pentru construirea sensurilor giratorii, suma totală fiind de 600.000 lei, iată că şi reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară sustin ideea democrat-liberalilor. Viorel Grosu, prim-vicepreşedinte PMP Brăila, a menţionat că suprafaţa stabilită în proiectul sensului giratoriu de la intersecţia B-dului Al. I. Cuza cu Calea Galaţi nu poate fi de 1.200 mp, pentru că asta ar însemna ca unele clădiri şi trotuarul să fie desfiinţate.

Referitor la această remarcă, deputatul social-democrat Marian Dragomir a trecut la lansarea unui atac dur la adresa celor care nu au primit destule voturi din partea brăilenilor.

Marian Dragomir a declarat:

Eu nu sunt inginer de profesie, pentru că am terminat o facultate economică şi una juridică. Sunt, cu siguranţă, proiectanţi bine pregătiţi cei care au realizat acele proiecte pentru construcţia sensurilor giratorii. Primarul a declarat că pentru construirea acestor sensuri va exista o licitaţie publică. Aici se poate înscrie orice societate din România şi câştigă acela care vine cu preţul cel mai mic. Indiferent dacă noi discutăm de un preţ sau altul, licitaţia publică în format electronic este cea care dă preţul final. Acum, depinde şi cum este acel sens giratoriu, pentru că eu nu am văzut proiectul. Însă trebuie să înţelegem că în lumea civilizată se renunţă la semafoare si apar sensurile giratorii. Dacă cineva oferă un preţ mai mic, de exemplu 150.000 lei, acela este câştigătorul. Există unii consilieri sau unii oameni implicaţi politic şi fără rezultate la alegeri care comentează pentru a se băga în seamă.

Şi atacurile nu s-au oprit aici din partea social-democratului, acesta adăugând:

Cei care fac măsurătoarea sunt aceia care au studii în domeniu, împreună cu proiectanţii. Noi, care avem alte studii, respectiv facultăţi în domeniul învăţământului, economiei şi juridic, cred că ar trebui să ne ocupăm de ceea ce am învăţat la şcoală. Să-i lăsăm pe proiectanţi să facă măsurătorile. Aşa, oricine poate să măsoare şi, dacă nu are ruleta potrivită, ce se întâmplă?! Unii pot măsura şi cu metrul de croitorie pe la PMP, că aşa au ajuns de la 10% la 6% la alegeri. Şi la Brăila nu are sens să discutam.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •