Politica

Marian Căpățână (PNL): E nevoie de noi ca de aer

Marian Căpățână (PNL): E nevoie de noi ca de aer

Medicul veterinar Marian Căpățână, numărul 1 pe lista de consilieri județeni a PNL, a vorbit astăzi despre politica dezastroasă dusă de PSD atât la nivel local, cât și la nivel național.

Căpățână a spus că eșecul moțiunii PSD se datorează și luptelor interne din cadrul acestui partid, lupte care au dus la căderea lor în sondajele de opinie.

Cetățenii au sesizat ipocrizia și cinismul din mesajul politic al PSD, mai cu seamă în mesajele legate de gestionarea acestei pandemii. Generația noastră depune niște eforturi colosale pentru a apăra părinții, bunicii și pe cei bolnavi” a spus Marian Căpățână.

Consilierul județean Marian Căpățână s-a referit apoi la modul în care este gestionată activitatea administrativă în județul Brăila. Acesta a spus că în ședința CJ Brăila din 31 august, la punctul probleme diverse, a luat cuvântul și l-a întrebat pe președintele CJ, Iulian Chiriac, dacă strategia de dezvoltare a județului Brăila pentru perioada 2015-2021 la analiza SOT – puncte slabe ale județului Brăila se regăsesc cumva aceleași puncte slabe care sunt și în actuala analiză, pentru intervalul 2021-2027.

Președintele Chiriac s-a eschivat, abil. Ce pot să vă spun, că aceste puncte slabe din analiza SOT, sunt aceleași și după patru ani. Ele sunt: lipsa infrastructurii aeriene care izolează județul de regiunile importante ale țării; existența unei suprafețe foarte mici de vegetație forestieră, relieful județului nefiind unul variat, fiind dominat de câmpie, și valorificare insuficientă a poziționării pe cursul navigabil fluvial și maritim al Dunării. Iată cu după 4 ani punctele slabe sunt aceleași.” a spus Marian Căpățână.

A doua problemă pe care acesta a supus-o atenție a fost legată de atragerea fondurilor europene. Căpățână a spus că județul Brăila și municipiul Brăila, comparativ cu celelalte administrații din România, se situează pe ultimele locuri în atragerea de fonduri europene. Acesta a făcut o comparație cu vecinii din Galați.

Marian Căpățână a precizat că la Brăila, pe POIR, sunt doar două contracte de finanțare, în valoare de 32.523.000 lei, iar gradul de absorbție este de 0,06%.pe POR suma atrasă reprezintă 1,14%.

Valoarea totală în lei atrasă de județul Brăila este de 747.970. 241 lei, iar valoarea totală atrasă de Galați este de 2.568.597.972 lei. Aste ne spune că în fruntea județului sunt oameni care nu au experiență antreprenorială.” a declarat Marian Căpățână.

Căpățână a încheiat spunând că dacă în patru ani lucrurile au mers așa, brăilenii să nu aibă speranțe că se va schimba ceva cu actuala administrație.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •