Actualitate

Manifestari dedicate Zilei Europei pe Platoul din Piata Independentei

Manifestari dedicate Zilei Europei pe Platoul din Piata Independentei

Astăzi, 9 mai, cu ocazia sărbătorii Zilei Victoriei asupra Fascismului și a Zilei Proclamării Independenței de Stat a României, pe Platoul din Piața Independenței, dar și a Zilei Europei, Primăria Municipiului Brăila va organiza un Târg cu vânzare „Nepoţi pentru bunici”. 

Acțiunea, care va începe de la ora 12.00, se va desfășura sub egida ”Brăila 650”și ”România 100”. Banii obţinuţi din vânzarea produselor, vor fi donaţi în scopuri caritabile.

La eveniment vor participa: Inspectoratul Școlar Județean Brăila cu 22 standuri de vânzare și 6 centre de creație (artă decorativă-tehnica Quilling) organizate de unitățile de învățământ de la grădinițele nr. 37, nr. 3, nr. 7, nr. 36, nr. 2, nr. 1, nr. 47, nr. 39, nr. 11, nr. 47, nr. 51, nr. 6, nr. 56, nr. 48, nr. 7, nr. 8, nr. 50, de la Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, Colegiul Național” Ana Aslan” (măsurare TA, glicemie, greutate), Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” (stand cu vânzare și artă decorativă).

Vor mai fi prezente la acțiune cu standuri expoziționale și ateliere de creație de la Asociația CIDIEDD, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Băila – cu război de țesut, masă de ceramică, toate cu sigla ”Brăila 650”, Școala Populară de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu”- atelier demonstrativ de meșteșuguri, produse tradiționale românești din zona Brăilei (ii, scoarțe, cămăși, marame, port popular), Partida Romilor ”Pro Europa” – stand cu vânzare și artă decorativă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Brăila și Grădinița Arlechino, Liceul de Arte ”H. Darclee” – elemente de grafică și pictură și Organizația Națională ”Cercetașii României”-Club Brăila

La acțiune vor fi prezenți 515 copii de la unitățile de învățământ din municipiu, care vor participa cu desene pe role de hârtie

Pe Platoul din Piața independenței, începând cu ora 12.00 și până la ora 17.00 va avea loc un program artistic:

Ora 12.00  Dansuri tradiționale rusești susținute de copii Grădiniței Arlechino

Ora 12.10  Grupul ”Generații” al Casei de cultură a Municipiului Brăila

Ora 12.30  Dansuri populare – Palatul Copiilor

Ora 13.00 Moment Artistic ”9 MAI –Visul Independenței, Victoriei Europei” interpretat de elevi ai Colegiului Național ”Gh. M. Murgoci”

–      Piesă de teatru ”Lacrimi și durere pe câmpul de glorie”

–      Piesă de teatru în limba engleză ”Visul unei nopți de vară”

–      Moment istoric ”Ziua Europei”

Ora 14.00 Dansuri tradiționale țigănești (șatra, perlele Brăilei)

Ora 14.15 Moment artistic cu elevii claselor de canto ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu”

Ora 14.50  Muzică ușoară interpretată de elevii Liceului de Arte ”H.Darclee”

Ora 15.20 Dansuri tradiționale grecești, susținute de Ansamblul ”Pandora” al Asociației Culturale Filo-Elene ”Eleftheria”

Ora 16.00  Dansuri moderne susținute de Clubul de Dans ”Lil Motion School Dance” – Brăila

Ora 16.20-17.00 Muzică ambientală

Ora 17. 00 Flash mob- moment organizat de Asociația CIDIEDD Brăila în colaborare cu Asociația Coryllus la care vor participa 100 de copii ce vor primi o bluză contemporană cu motive tradiționale conținând sigla centenarului și logo-ul oficial al Președenției României la Consiliul Uniunii Europene.

17.20-17.40 Proiecţia  unui film de scurtmetraj cu un conţinut istoric-cultural, film documentar editat în mod profesional, cu sprijinul direcției Strategii, Programe și Proiecte de Dezvoltare, Relații Internaționale

În Parcul Monument va fi organizat Crosul Tineretului 2018, între orele 13.30-14.45. Evenimentul este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •