Actualitate

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de către poliţişti

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de către poliţişti
Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de către poliţişti
Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de către poliţişti

În prima zi din luna februarie 2017, polițiștii brăileni au desfășurat acțiuni pentru depistarea persoanelor care se sustrăgeau de la executarea unor pedepse privative de libertate. 

Poliţiştii din oraşul Făurei au depistat, pe raza localităţii Ulmu, trei persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, toţi din localitatea Ulmu, care au de executat pedepse privative de libertate.

La data de 18 noiembrie 2016, Judecătoria Brăila i-a condamnat pe aceştia la pedepse privative de libertate, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tălhărie calificată. În seara zilei de 27 ianuarie 2016, cei trei minori ar fi pătruns fără drept în casa unui bărbat în vârstă de 83 de ani, din comuna Ulmu, și ar fi exercitat asupra acestuia acte de violențe, care i-au pus în primejdie viața, pentru a-l determina să le dea banii deţinuţi în locuinţă.

Unul dintre tineri a fost internat într-un centru educativ, având de executat pedeapsa de un an, iar ceilalţi doi au fost introduşi în penitenciare, având de executat câte 2 ani de închisoare.

În aceeaşi zi, poliţiştii Compartimentului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat, în municipiul Brăila, pe un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Brăila, care era urmărit la nivel naţional.

La data de 19 ianuarie 2017, Judecătoria Botoşani a emis pe numele lui mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

În fapt, în noaptea de 3 spre 4 iunie 2013, împreună cu alte două persoane, acesta s-ar fi deplasat într-un sat din judeţul Botoşani, şi, prin escaladarea gardului, ar fi pătruns în curtea unei persoane vârstnice, cu intenţia de sustrage bani. În momentul în care victima i-a surprins, suspectul ar fi lovit-o cu pumnii în zona capului, după care a fugit.

Urmăritul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

De asemenea, tot miercuri, 1 februarie 2017, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Bărăganul l-au depistat, pe raza localităţii, pe un localnic în vârstă de 17 ani, urmărit întrucât are de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Pentru acesta, la data de 26 ianuarie 2017, Curtea de Apel Galaţi a dispus internarea lui într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt, în forma tentativei.

Acesta a fost introdus într-un penitenciar din Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •