Administratie

Majoritatea din CJ va fi asigurata de USD si PP-DD

Majoritatea din CJ va fi asigurata de USD si PP-DD
Majoritatea din CJ va fi asigurata de USD si PP-DD
Majoritatea din CJ va fi asigurata de USD si PP-DD

 

Având în vedere schimbările politice de la nivel naţional, pe plan local, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ, nu a vrut să piardă timpul şi şi-a format o nouă majoritate în Consiliul Judeţean, în care liberalii nu mai au un rol important..

Potrivit lui Avram Ionel, liderul grupului de consilieri PSD, din cadrul Consiliului Judeţean Brăila, în interiorul consiliului s-a format o nouă majoritate, compusă din: PSD, UNPR, PC, PP-DD, PNŢCD, PUER, PNG, consilierul independent Marian Căpăţână şi Silviu Radu, care încă încearcă să împiedice excluderea din CJ. Pentru a nu-şi pierde majoritatea pe nepregătite, Stancu a ales să îi îndepărteze pe foştii parteneri de alianţă, chiar dacă până în acest moment liberalii nu au anunţat că vor renunţa la colaborarea cu PSD pe plan local.

Avram Ionel, consilier Judeţean PSD:

Marea schismă politică produsă la nivel naţional era firesc să se reverbereze şi în plan local şi, ca atare, în interiorul CJ au loc regrupări de forţe. Nu excludem consilierii liberali, decât în măsura în care vor declanşa o opoziţie şi vor bloca anumite proiecte. Până în momentul de faţă nu au dat dovadă că vor acest lucru. Noi am încheiat un acord de susţinere cu cei patru consilieri ai PP-DD. Cu susţinerea celor de la PP-DD şi cu aliaţii UNPR şi PC şi susţinerea punctuală a celorlalte partide mai micuţe şi a consilierului independent, vom avea o majoritate simplă, fără probleme, dar şi majoritate de două treimi care ne este necesară, potrivit legii, pentru promovarea unor proiecte de hotărâri privind patrimoniul.

Avram a mai spus că a purtat zilele trecute discuţii cu câţiva consilieri PNL, în urma cărora aceştia şi-ar fi manifestat dezaprobarea faţă de ultimele decizii luate la nivel central.

Avram Ionel:

Am discutat cu câţiva liberali. Există în momentul de faţă o stare de tensiune şi la ei, ei acum îşi reevaluează ofertele, şansele. Oficial, nu avem un răspuns categoric, că s-ar desprinde de noi.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •