Actualitate

Maine incepe Festivalul George Grigoriu

Maine incepe Festivalul George Grigoriu
Maine incepe Festivalul George Grigoriu
Laura Stoian

În zilele de 6-8 iunie, Brăila va fi gazda celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, la care au fost selecționați 24 de concurenţi, dintre care 13 din străinatate și 11 din România.

Fiecare concurent va interpreta live, acompaniat de Big-band-ul dirijat de Ionel Tudor, o piesă din repertoriul propriu şi o alta din creaţia compozitorului omagiat, George Grigoriu. Prezentator va fi Octavian Ursulescu. Cei 24 de concurenţi se vor înfrunta pentru Marele Premiu – constând într-un autoturism BMW, premiile 1, 2 și 3 fiind în valoare de 2500, 2000, respective 1500 de euro. De asemenea vor fi acordate 3 mențiuni a câte 500 de euro. Preşedintele juriului este muzicianul Marius Ţeicu, alături de care vor aprecia concurenţii: Andreea Andrei, Horia Moculescu, Titus Andrei, Cristian Faur, Eliane Dambre – Elvetia, Oleg Volontir – Moldova, Martin Karlonski – Bulgaria şi Franco Iannizi – Italia.

Cei 13 concurenți străini sunt: Valentin Borşu din Canada, Plai Art Band şi Ana Balmuş din Republica Moldova, Lisa Einars din Islanda, Karolina Bell din Belarus, Zoe Murro şi Cristina Valenti din Italia, Damyan Popov din Bulgaria, Irina Smolova din Rusia, Amelie Daniel din Elveţia, Margarita Apanasenko din Ucraina, Sara Elena Menkovska din Croaţia şi Krystal Mills din Marea Britanie. Ceilalți 11 concurenţi sunt din România: Diana Maria Ştefănescu din Piteşti, Paul Tomuş din Alba Iulia, Irina Ionescu, Alexandra Dragomirescu, Andreea Claudia Dumitriu şi Ioana Gherghina din Bucureşti, Sebastian Tudor şi Cristian Prăjescu din Roman, Ana Maria Bucşe din Botoşani și două din Brăila, Ana Maria Voicu şi Laura Stoian.

În fiecare seară concursul va începe de la ora 20.10 şi va fi transmis în direct la TVR. Din acest motiv accesul în sala de spectacole de la Casa Tineretului va fi permis în intervalul 19.30 – 20.00. Vineri, 6 iunie, la finalul secțiunii de concurs va susţine un recital Ian Raiburg din Republica Moldova, sâmbătă, 7 iunie, va cânta Adrian Enache, iar în ultima seară, după Gala Laureaților, vor evolua Grupul Aliose din Elveţia, câştigătorii Trofeului în 2013 şi se va încheia cu un recital susținut de Ştefan Bănică jr.

Laura Stoian, alias Lorra Music, este studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” București, fiind absolventă a Liceului de Arte ”Haricleea Darclee” Brăila, specializarea canto-muzică uşoară, promoția 2012 şi a Şcoalii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, specializarea canto – muzică uşoară, la clasa profesoarei Adriana Toma. Laura Stoian studiază acum muzica uşoară cu profesoara Ozana Barabancea. Ana Maria Voicu este membră a grupului „Steluţe Dunărene”.
Organizatorii festivalului sunt: Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •