Sport

Lupta stransa pentru suprematie in Liga a 4-a

Lupta stransa pentru suprematie in Liga a 4-a

Sâmbătă și duminică s-au desfășurat meciurile etapei a XVII-a din Liga a 4-a, prima din acest an și penultima a sezonului regulat. Gazdele au câștigat 3 meciuri, iar oaspeții s-au impus într-unul, al cincilea meci, disputat duminică, s-a terminat la egalitate. Viitorul Ianca a primit titlul de campioană județeană la juniori A1, la sfârșitul ultimului meci jucat pe teren prorpiu în această ediție de campionat.

Golgheterii etapei au fost Matei de la Comunal Cazasu și Stelian Nicoliță de la CS Făurei, ambii cu câte trei goluri marcate. Scorul etapei a fost realizat de Voința Șuțești, care a câștigat cu 9-1 în deplasarea de la Movila Miresii.

Viitorul Ianca și CS Făurei continuă lupta pentru câștigarea campionatului Ligii a 4-a, ambele impunându-se în meciurile disputate sâmbătă. ACS Comunal cazasu se menține în apropierea celor două, după ce au învins fără drept de apel pe Dacia Unirea 2 și au revenit pe locul 3, devansându-i pe cei de la Vișani, învinși în derby-ul de la Ianca.

Rezultatele complete ale etapei a XVII-a:

Gloria Movila Miresii – Voința Șuțești 1-9 (0-3). Pentru învingători au marcat: Călin (9, 43), Șerban (24), Șerbănescu (56, 83), Crangă (71, 75) și Gîrban (87, 89). Golul gazdelor a fost marcat tot de un jucător de la Șuțești, Custură trimițându-și mingea în propria poartă în minutul 61. La juniori A1 gazdele au învins cu 6-1.

CS Făurei – Viitorul Însurăței 6-0 (1-0). Meciul s-a disputat pe terenul din comuna Șuțești și a fost controlat clar de echipa lui Bănel Nicoliță. Ionuț Huțu a deschis scorul în minutul 10, apoi echipa din Însurăței a reușit să mențină scorul până la pauză în ciuda faptului că în această iarnă le-au plecat mulți jucători.

După pauză, odată cu intrare pe teren a fraților Stelian și Bănel Nicoliță,  CS Făurei s-a deslănțuit. Stelian Nicoliță a marcat pentru 2-0 în minutul 47, apoi în minutul 50 Huțu a marcat pentru 3-0. Stelian Nicoliță a mai marcat de două ori în minutele 62 și 64, iar scorul final a fost stabilit de Bănel Nicoliță în minutul 69. La juniori A1 CS Făurei a câștigat cu 3-1.

CS Făurei: G. Tudor – C. Grozea, Moroianu, Al. Cotigă (min. 62 A. Coman), C. Teleagă, D. Percă, M. Baicu (min. 46 S. Nicoliță), M. Mâță, V. Gheorghe (min. 46 B. Nicoliță), I. Huțu, Al. Zărnescu (min. 57 V. Cloșcă)

ACS Comunal Cazasu – Dacia Unirea 2 Brăila 6-1 (3-0). Pentru gazde au marcat: Toeder -8, Matei (13, 44, 81), A. Popescu (58, 63). Golul echipei satelit a Daciei Unirea a fost marcat de Bunea în minutul 66. La juniori A1 ACS Comunal Cazasu a câștigat cu 3-2.

Viitorul Ianca – Voința Vișani 3-1 (1-1). În derby-ul etapei echipa pregătită de Viorel Ciucașu și-a adjudecat cele trei puncte în ultimele 20 de minute ale partidei și rămâne pe primul loc în Liga a 4-a cu o etapă înaintea terminării sezonului regulat. Viitorul Ianca a deschis scorul în minutul 2 prin Daniel Cazan, care a finalizat cu un șut plasat, la colțul lung, o pasă în diagonală venită de la Valentin Ioniţă. În minutul 18, Alin Radu  a restabilit egalitatea, cu un şut din interiorul careului.

Oaspeţii au irosit apoi prin Dobrică două şanse de a trece în avantaj, dar şi Viitorul a trecut în două rânduri pe lângă gol. În minutul 26, Andrei Ciucaşu a trimis mingea pe lângă poartă, iar în minutul 33, la centrarea lui Postolea, mingea a ajuns la Cazan, care, de la doar 3 metri, a şutat pe lângă poartă.

Egalitatea s-a menţinut până în minutul 72 când, după o acţiune colectivă a gazdelor, Cazan a centrat în faţa porţii, iar Mihăiţă Cazacu a trimis mingea în propria poartă şi Viitorul Ianca a trecut în avantaj. În minutul 87 Andrei Crăciun a stabilit scorul final al partidei, 3-1, pentru Viitorul Ianca.

Ambele echipe au evoluat în inferioritate numerică din minutul 76, după ce M. Barbu de la gazde şi Iulian Cristea de la oaspeţi au fost eliminaţi după o altercaţie la mijlocul terenului.

La juniori A1 Viitorul Ianca a câștigat cu 11-1, iar la finalul meciului au primit titlul de campioni ai județului, având 16 victorii din tot atâtea meciuri în acest campionat.

Viitorul Ianca: D. Jalbă – C. Necoară, I. Smeu, C. Dobrin, N. Zăgan, Ad. Postolea, M. Ghiviciu (min. 46 A. Crăciun), V. Ioniță, D. Cazan (min. 67 M. Stoican), A. Ciucașu (min. 85 R. Sterpu), V. Durbacă (min. 68 M. Barbu).

Voința Vișani: Toader – I. Cristea, Negoiță, Nazîru, Cazacu, G. Pungă, Dobrică, A. Radu, D. Bulancea (min. 80 Perian), M. Barbu, S. Butiseacă.

Dunărea Tichilești – Pandurii Tudor Vladimirescu 1-1 (1-1). Meciul s-a desfășurat duminică, pe o vreme foarte friguroasă și pe ploaie cu gheață. Gazdele au deschis scorul în minutul 34 după ce Florin Sfârtoc a transformat o lovitură de la 11 metri. Pandurii au egalat în minutul 44 prin Mogoș. La juniori A1, echipa din Tudor Vladimirescu a câștigat cu 3-1.

Cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat, în clasamentul echipelor de seniori pe primul loc se află Viitorul Ianca, cu 42 de puncte, urmată de CS Făurei, cu 39 de puncte, ACS Comunal Cazasu cu 37 de puncte și Voința Vișani cu 35 de puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •