Actualitate

Luca Buricea a fost cel mai rapid înotător și a recuperat crucea din Dunăre

Luca Buricea a fost cel mai rapid înotător și a recuperat crucea din Dunăre

Ninsoarea și temperaturile negative i-au ținut pe mulți brăileni departe de Faleza Dunării. După slujba de la Catedrală pe Faleză s-a desfășurat slujba de sfințire a apelor Dunării și tradiționala aruncare a crucii în apă. Anul acesta au încercat să recupereze crucea șapte bărbați, cu vârste între 19 și 42 de ani. 

De la ora 8.00, la Catedrala Nașterea Domnului s-a desfășurat slujba religioasă oficiată de ÎPS Dr. Casian, iar în jurul orei 10.45 ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul, oficialitățile şi credincioşii brăileni care au participat la slujba de la catedrală, au pornit în procesiune pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării.

Peste 2000 de brăileni au participat la sărbătoarea Bobotezei în care Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit 10 tone de apă, aflate în budanele pregătite pe platoul de pe Esplanadă. Alții au preferat să meargă direct pe malul Dunării să-și găsească un loc bun, de unde să vadă mai bine momentul aruncării crucii în Dunăre.

La finalul slujbei de pe scena Esplanadei, la ora 12.00, Arhiepiscopul Casian a aruncat în Dunăre crucea de lemn. Șapte brăilenii curajoși s-au aruncat în apă să o prindă.

Crucea „Bobotezei” 2019, a fost prinsă de brăileanul Luca Dimitrie Buricea, în vârstă de 19 ani, care a absolvit Liceul cu Program Sportiv în vara anului 2018. La sfârșitul anului trecut acesta și-a încercat norocul pentru un post de subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila.

Pentru prima dată anul acesta unul dintre cei care s-au aruncat în apă a dat dovadă de lipsă de fair-play, încercând să-l împiedice pe cel care recuperase crucea anul trecut să ajungă primul. Deși după acest incident a ajuns în frunte, a fost și el la rândul său obstrucționat și astfel Luca Buricea a reușit să ajungă primul la cruce. Unul dintre concurenți a sărit mai târziu în apă și a renunțat să mai înoate.

După recuperarea crucii din apă cei șapte brăileni curajoși au fost binecuvântați de Arhiepiscopul Dunării de Jos și răsplătiți pentru efortul depus, de Arhiepiscopie cu o sumă de bani, dar și cu pachete cu alimente, din partea Primăriei Brăila.

Ceilalți șase curajoși care s-au aruncat în apele Dunării, pe o vreme foarte rece, sunt: Grigore Cuprion – 28 ani, Ionuț Ionescu -42 ani, Vasilică Ciprian Bălan -26 ani, Daniel Nichițelea – 29 ani (câștigătorul de anul trecut), Marius Daniel Urse -24 ani și Răzvan Rahel -27 ani.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •