Sport

LPS Brăila s-a calificat la faza națională a ONSS la handbal fete liceu

LPS Brăila s-a calificat la faza națională a ONSS la handbal fete liceu

Cu doar 9 jucătoare în lot, handbalistele de la LPS Brăila au reușit să obțină calificarea la faza națională a ONSS handbal fete nivel liceal. La faza zonală desfășurată în acest weekend la Tulcea fetele pregătite de Eugen Jelesneac au obținut victorii în toate cele trei meciuri jucate. Diana Iulia Sava a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a turneului. 

În primul meci LPS Brăila a întâlnit pe LPS Galați. Fetele de la Brăila s-au impus cu 34-19 (15-12). Gălățencele au condus la începutul meciului, dar în a doua jumătate a primei reprize s-au desprins la cinci goluri, scor 13-8. Până la pauză gălățencele au redus handicapul la 3 goluri, scor 15-12. După pauză Brăila a marcat patru goluri consecutive și s-au distanțat la 7 goluri, apoi diferența s-a mărit treptat până la 16 goluri cu un minut înaintea finalului.

Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Oprea – 10 goluri, Gabriela Coteț -6, Iulia Sava -5, Adelina Iordache -4, Laura Surdu -3, Teodora Conțu -3, Diana Gașpar -2 și Cristina Surdu -1. A mai jucat portarul Ana Maria Micu.

În al doilea meci LPS Brăila a întâlnit pe LPS Buzău, echipă pregătită d fosta handbalistă a Dunării Brăila, Daniela Braniște. Fetele de la Brăila au câștigat cu 38-17 (18-6). Brăilencele au condus tot meciul. Singura dată când cele două echipe au mai fost la egalitate a fost la scorul de 1-1. LPS Brăila a condus apoi cu 9-2, 15-5 și 18-6 după primele 25 de minute. În repriza a doua tot Brăila a marcat primele goluri și diferența s-a mărit în minutul 33 la 19 goluri, scor 25-6, apoi până în minutul 42 diferența s-a menținut la 19-20 de goluri. LPS Brăila a marcat apoi 3 goluri la rând și diferența s-a mărit la 12 goluri, scor 33-11.

Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Oprea -9 goluri, Laura Surdu -8, Teodora Conțu -7,  Iulia Sava -5, Adelina Iordache -5 Gabriela Coteț -2 și Cristina Surdu -1.

În ultimul meci LPS Brăila a întâlnit echipa Liceului teoretic Ion Creangă Tulcea, în poarta cărora s-a aflat jucătoarea d la HC Dunărea II Brăila, Ana Elena Caraman. Fetele de la Brăila au câștigat cu 31-18 (16-10) și au obținut calificarea la etapa națională a ONSS. Și acest meci a fost dominat de la cap la coadă de echipa brăileană. Cea mai mare diferență a fost de 13 goluri, înregistrată la finalul meciului, după golul marcat de Cristina Surdu.

Pentru LPS Brăila au marcat: Mirabela Coteț -8 goluri, Alexandra Oprea -6, Iulia Diana Sava -5, Laura Surdu -5, Adelina Iordache -3, Diana Gașpar -2, Cristina Surdu -2.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •