Sport

LPS Braila locul 3 la Gimnaziada de handbal fete

LPS Braila locul 3 la Gimnaziada de handbal fete

Cea de-a treia editie a Gimnaziadei la handbal fete, competitia sportiva scolara sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) s-a incheiat cu victoria echipei de la Colegiul Energetic din Ramnicu Valcea. Echipa de la LPS Braila, pregatita de profesorul Viorel Alexandru s-a clasat pe locul 3 si a castigat medaliile de bronz. Pe locul 2 s-a clasat echipa de la Liceul cu Program Sportiv din Brasov, din care a facut parte si portarul Nicoleta Petre, un produs al scolii de handbal de la LPS Braila, dar selectionata la CNOE Brasov.

La evenimentul care a avut loc la Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani, baza sportiva unde in premiera s-au disputat toate finalele Gimnaziadei, au fost prezenti Mihai Covaliu, presedintele COSR, si Steluta Luca, una dintre cele mai mari jucatoare din istoria handbalului romanesc, detinatoare a recordului de titluri de campioana nationala in Romania.

Intr-o atmosfera de veselie si bucurie, Mihai Covaliu si Steluta Luca au oferit medaliile componentelor  echipelor care au urcat pe podiumul de premiere. Celelalte finaliste au fost: Scoala gimnaziala „Nicolae Iorga” din Baia Mare, Liceul cu Program Sportiv din Iasi, Scoala gimnaziala din Jimbolia, Scoala gimnaziala  „I. A. Basarabescu”din Ploiesti si Scoala gimnaziala nr. 40, din Sector 2 Bucuresti.

In primul meci din grupa fetele de la LPS Braila au intalnit echipe de la Scoala gimnaziala  „I. A. Basarabescu”din Ploiesti in fata careia s-a impus cu scorul de 31-18 (14-7). Echipa braileana a condus tot meciul, cele doua echipe aflandu-se ultima ora la egalitate in minutul 2, la scorul de 1-1. Echilibrul meciului s-arupt in minutul 15, de la scorul de 8-7, iar in ultimele minute ale primei reprize fetele de la LPS Braila au mai marcat de 6 ori si la pauza conduceau cu 14-7. Tot Braila a marcat primele doua goluri din repriza a doua si s-a distantat la 8 goluri, iar in minutul 30 diferenta s-a marit la 13 goluri, scor 23-10. Braila a mai slabit ritmul si in minutul 36 ploiestencele se apropiase la 8 goluri, scor 24-16. Pe final de meci fetele lui Viorel Alexandru au refacut diferenta de 13 goluri si s-au impus cu 31-18. Pentru LPS Braila au marcat: Adelina Iordache – 10 goluri, Claudia Stroe -7, Laura Surdu -7, Cristiana Surdu -2, Anca Popescu -2, Andra Nistor -1, Madalina Manaila -1 si Marina Sisu -1.

In al doilea meci din grupa LPS Braila a intalnit echipa de la Colegiul Energetic din Ramnicu Valcea, cea care avea sa devina castigatoarea competitiei. Valcencele le-au invins pe brailence cu 28-21 (13-9). LPS Braila a condus cu 1-0 si 2-1, iar ultima data cand fetele lui Viorel Alexandru au condus a fost in minutul 9, la scorul de 5-4. Valcea a marcat de 5 ori la rand si in minutul 15 conduceau cu 9-5, iar in ultimul minut al primei reprize aveau 13-7. In ultimele secunde ale primei reprize LPS Braila a inscris de doua ori prin surorile Surdu si scorul la pauza a fost 13-9 pentru Colegiul Energetic din Ramnicu Valcea. In primele 10 minute din repriza a doua LPS Braila a avut o evolutie foarte buna si s-a apropiat la un singur gol, scor 17-16 in minutul 30. In doar 4 minute Rm. Valcea a inscris de 6 ori si s-au distantat la 7 goluri, diferenta cu care au si castigat, chiar daca fetele de la Braila s-au apropiat la 4 goluri in minutul 38. Pentru LPS Braila au marcat: Laura Surdu -10 goluri, Adelina Iordache -7, Andra Nistor -3, Anca Popescu -2, Cristiana Surdu -2.

In ultimul meci din grupa LPS Braila a invins cu 22-19 pe LPS Iasi, dupa ce la pauza au fost conduse cu 10-9. Prima repriza a fost una echilibrata, in care ambele echipe au fost pe rand la conducere pe tabela de marcaj. In repriza a doua LPS Braila s-a distantat la patru goluri in minutul 27, scor 16-12, iar in minutul 38 au avut chiar 5 goluri avans. scor 21-16. In ultimul minut de joc ieșencele au marcat de doua ori, dar nu au reusit decat sa mai reduca din handicap, iar Braila a castigat cu 22-19 si a terminat grupa pe locul 2. Pentru LPS Braila au marcat: Claudia Stroe -8 goluri, Adelina Iordache -5, Laura Surdu -4, Denisa Ion -2, Cristiana Surdu -1, Anca Popescu -1, Andra Nistor -1.

Lotul echipei LPS Braila la acest turneu final a fost format din jucatoarele: Claudia Stroe, Adelina Iordache, Laura Surdu, Denisa Ion, Cristiana Surdu, Anca Popescu, Andra Nistor, Melania Marin, Diana Neagu, Madalina Manaila, Daria Ene, Marina Sisu. Antrenor: profesor Viorel Alexandru.

In semifinale LPS Braila a intalnit pe LPS Brasov, echipa cu jucatoare de la CNOE Brasov, printre acestea aflandu-se si braileanca Nicoleta Petre, care a inchis bine poarta Brasovului. LPS Brasov, pregatita de Mihaela Tivadar s-a impus cu 25-21.

In finala pentru locurile 3-4 LPS Braila a intalnit echipa de la Scoala gimnaziala „Nicolae Iorga” din Baia Mare. Fetele pregatite de Viorel Alexandru s-au impus cu 28-20 (11-6). Braila s-a distantat decisiv inca din prima repriza si in minutul 18 conduceau cu 10-4. Pana in minutul 38 LPS Braila nu a avut un avans mai mare de 5, dar in ultimele doua minute au marcat de 4 ori si au castigat cu 28-20, intrand in posesia medaliilor de bronz. Pentru LPS Braila au marcat: Adelina Iordache -9 goluri, Laura Surdu -8, Claudia Stroe -4, Anca Popescu -3, Cristiana Surdu -3, Madalina Manaila -1.

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit elevei Bianca Neacsu, de la Colegiul Energetic Ramnicu Valcea si i-a fost inmanata de presedintele COSR. Aceeasi sportiva a primit din partea federatiei romane de specialitate distinctia “Cel mai bun sportiv al Finalei”. Laura Surdu de la LPS Braila a fost golghetera turneului cu 37 de goluri marcate.

MEN a oferit premii in bani echipelor clasate pe primele trei locuri.

Toti participantii la Faza Finala a Gimnaziadei 2017-2018 au primit din partea COSR cate un echipament sportiv (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac), iar echipele sportive inscrise in competitie au primit cate un set de mingi de joc.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •