Silviu Mares 3 mai 2014
Locuri de munca in strainatate pentru braileni

 

Locuri de munca in strainatate pentru braileni
Locuri de munca in strainatate pentru braileni

In atentia persoanelor care doresc un loc de munca in UE/SEE. Aproximativ 170 joburi puse la bătaie. În primul trimestru al anului 2014, prin intermediul compartimentului EURES, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, au fost oferite servicii de informare, consiliere, mediere unui număr de 57 persoane interesate să obţină un loc de muncă în Uniunea Europeană/Spaţiul Economic European, din care 8 persoane au obţinut contracte de angajare în Spania, Danemarca, Portugalia şi Germania.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila aduce la cunoştinţa persoanelor care doresc să ocupe un  loc de muncă în UE/SEE faptul că, la această dată, prin intermediul reţelei EURES, sunt puse la dispoziţie de către angajatorii din Ungaria, Irlanda, Norvegia, Germania, Slovenia, Spania, Anglia, un număr de 168 locuri de muncă vacante. În Ungaria sunt puse la bătaie 75 de locuri de muncă pentru meseria de şofer autocamion, termenul limită pentru aplicare fiind data de 1 iulie 2014. În Irlanda sunt 2 locuri de muncă, unul pentru medic specialist psihiatru şi altul pentru medic specialist oftalmolog, termen limită pentru aplicare fiind 1 iunie 2014 sunt necesare cunoştinţe de limba engleză fluent. Norvegia pune la dispoziţie 4 locuri de muncă, pentru inginer hydraulic şi planificator proiect, câte un job, termenul limită pentru aplicare fiind 31 mai 2014; necesitând şi cunoştinţe de limba engleză fluent ( scris si vorbit); precum şi 2 joburi pentru tehnician mecanic service, solicitându-se certificat de tehnician mecanic în industria construcţiilor; iar termenul limită pentru aplicare este 15 mai 2014; cunoştinţe limba engleză foarte bine; constituie avantaj cunoaşterea unei limbi scandinave. În Germania sunt oferite 3 locuri de muncă, câte unul pentru maistru sisteme de securitate căi ferate, solicitându-se calificare în domeniul tehnologiei de control şi securitate căi ferate; inginer în electrotehnică (transport feroviar); specialist software: Pentru aceste 3 meserii termenul limită pentru aplicare este 31 mai 2014, fiind necesare cunoştinţe bune de limba germană, dar şi limba engleză. Slovenia oferă un job, medic stomatolog, specialist ortodontie, termen limită pentru aplicare – 15 mai 2014; cunoştinţe limba engleză/slovenă/sârbă.

În Spania sunt puse la dispoziţie 33 locuri de muncă: 10 – inginer proiectare utilaje (termen limită pentru aplicare – 24 mai 2014; cunoştinţe de limba engleză); 10 – inginer pentru sectorul auto şi aeronautic (termen limită pentru aplicare – 24 mai 2014; cunoştinţe foarte bune de limba engleză şi germană); 10 – inginer software integrat (termen limită pentru aplicare – 24 mai 2014; cunoştinţe bune de limba engleză; 3 – inginer (specializare: mecanic, industrie, electric, mecatronică, etc.). Aceste posture oferite pot fi ocupate de tineri fără experienţă, dar şi de candidaţi cu experienţă, termenul limită pentru aplicare fiind 24 mai 2014. În Anglia există 50 locuri de muncă pentru postul de asistent medical generalist. Se solicită minim 6 luni experienţă, înregistrare în MMC (Colegiul Profesional al Moaşelor şi Asistentelor Medicale din UK ). Termenul limită pentru aplicare este 31 mai 2014; sunt necesare cunoştinţe de limba engleză, nivel mediu.

Persoanele interesate, care au domiciliul în judeţul Brăila, pot obţne informaţii suplimentare la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, din B-dul Dorobantilor, nr. 603-605, parter, Compartiment EURES, la telefon 0239/611.386, 0239/611.519, interior 114.

 

Comentarii