Sport

Lipsa unei finanțări la nivelul Ligii Naționale a făcut din Cuza Sport o echipă sub nivelul celorlalte competitoare

Lipsa unei finanțări la nivelul Ligii Naționale a făcut din Cuza Sport o echipă sub nivelul celorlalte competitoare

Problemele de efectiv și imposibilitatea de a mai aduce alți jucători valoroși în următoarea perioadă, au făcut ca echipa brăileană de baschet să piardă fără drept de apel în deplasarea de la Constanța. Cuza Sport Brăila nu s-a putut baza la meciul cu Athletic Constanța nici pe singurul american pe care îl mai avea valid în lot, Joshua Keyes. Acesta a refuzat să mai joace în acest meci, chiar dacă a făcut parte din lotul deplasat la Constanța, dorind să plece de la Brăila la sfârșitul acestei luni, în primul rând din cauza situației financiare precare prin care trece clubul. Athletic Constanța a defilat în acest meci și a câștigat cu 87-38 (26 – 18, 21 – 3, 22 – 12, 18 – 5).

Constanța a condus cu 4-0 în startul meciului, apoi Cuza Sport a marcat prin Damian și Movileanu, ultimul de la 3 puncte și au fost pentru prima dată în avantaj. Brăila a mai egalat apoi la 8, tot după un coș de 3 puncte marcat de Movileanu, iar puțin după jumătatea sfertului I baschetbaliștii pregătiți de Cătălin Ștefănescu au avut 3 puncte avans, scor 14-17, tot după un coș de 3 puncte marcat de Adrian Movileanu. Brăila a condus ultima dată în minutul 7, scor 16-18, după care până la finalul primului sfert nu au mai marcat nici un punct, iar constănțenii au înscris 10, ducând scorul al 26-18 după primele 10 minute ale meciului.

În sfertul al doilea Cuza Sport nu a mai ținut ritmul și nu a trecut de apărarea constănțeană, astfel că în 10 minute de joc au marcat doar 3 puncte, toate de la linia de libere. La pauza mare Athletic conducea cu 47-21.

Și sfertul al treilea a fost la discreția echipei din Constanța, care au în lot 4 jucători străini, dar și 12 jucători pe foaia de joc, în timp ce Brăila a avut practic doar 9 jucători de rulat, Keyes fiind pe foaie și pe bancă doar pentru a avea 10 jucători pe foaia de joc. Athletic și-a mărit avansul la 36 de puncte la finalul sfertului 3, scor 69-33.

Ultimul sfert a avut tot aceeași evoluție, brăilenii reușind doar 5 puncte, dintre un coș de trei puncte marcat de Andrei Damian, iar celelalte două puncte marcate de Florin Voiculeț. În final Athletic Constanța s-a impus cu 87-38, cea mai mare diferență de scor din acest meci.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Adrian Movileanu -12 puncte (toate din coșuri de 3 puncte), Ciprian Țelinoiu -8 (două coșuri de 3 puncte), Andrei Damian -7 (un coș de 3 puncte),  Dragoș Andrei Grozea – 5 (un coș de 3 puncte), Florin Voiculeț -4, Andrei Sava -1 și Eduard Urdă -1. A mai jucat: Vlad Chiriac și Șerban Bălan Halici.

Pentru Athletic Constanța cele mai multe puncte au fost marcate de Alin Andrieș, fostul jucător al celor de la Cuza Sport în sezonul trecut, acesta reușind 19 puncte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •