Cultura

Lil Motion Dance School s-a calificat si anul acesta la etapa mondiala a ”Hip Hop International”

Lil Motion Dance School s-a calificat si anul acesta la etapa mondiala a ”Hip Hop International”

12790970_10153704480273197_689777688565625498_nÎn perioada 18 – 19 martie, Lil Motion Dance School a participat la Oradea, la etapa națională a concursului „Romanian Hip Hop Dance Championship”. Trupa LiL Style ale şcolii brăilene de dans s-a calificat în etapa mondială, care va avea loc în SUA, însă costurile enorme pe care le presupune această deplasare ar putea face imposibilă participarea copiilor la această competiție internațională.
Două trupe de dans din cadrul Lil Motion Dance School au participat la etapa naţională a concursului „Hip Hop International” (HHI), unde au reprezentat Brăila, iar instructorul Liliana Stan a făcut parte din juriu. La categoria Juniori, şcoala brăileană de dans a fost reprezentată de trupa New LiL, copiii reuşind să obţină locul şase. La categoria Varsity, LiL Style s-a clasat pe locul doi, ceea ce le oferă posibilitatea de a reprezenta România mai departe în competiţie, la etapa mondială, care se va desfăşura la începutul lunii august, în Las Vegas.
Dansatorii de la Lil Motion Dance School îşi fac griji în ceea ce priveşte costurile enorme pe care le presupune deplasarea în SUA și este foarte probabil ca drumul lor să se oprească aici, pentru că şcoala de dans nu are susținerea financiară necesară.

Trupa LiL Style are următoarea componență: Laura Tudose, în vârstă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Școala „Mihu Dragomir”, Andreea Colț – 17 ani, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”; Alexandra Grosu – 17 ani, elevă la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”; Elena Pitulice – 15 ani, elevă la Liceul de artă Hariclea Darclee (care făceau parte din trupă și în 2014). Acestora li s-a alăturat anul trecut: Mario Constantinescu, elev la Colegiul Național Ana Aslan, Mădălina Furfurică elevă la Liceul Panait Cerna și Anca Iordache, elevă la Liceul D. P. Perpessicius.

Trupele de la Lil Motion Dance School n-ar fi la prima situație în care s-au calificat la o competiție internațională și n-au avut resurse să facă deplasarea, deși sunt o şcoală de dans sportiv care are rezultate constante, însă nu este susţinută financiar. Din această cauză, în octombrie anul trecut n-au făcut deplasarea la Campionatul Mondial de la Rimini unde s-au calificat cu 5 coregrafii, în luna vară, la alte două competiții, în Canada și SUA.

În 2010, a avut loc prima ediţie a Campionatului Naţional HHI România, la Oradea. Atunci, câştigătorii acestei competiţii – trupele „The Kittens” Bucureşti şi „Lil Style” Brăila – au reprezentat pentru prima oară România la etapa mondială desfăşurată în Las Vegas.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •