Politica

Liberalii contestă modul de cheltuire a banilor publici în Brăila

Liberalii contestă modul de cheltuire a banilor publici în Brăila

Cheltuirea banilor publici în Brăila nu duce la dezvoltare, iar propunerile administrației locale sunt lipsite de viziune. Aceasta este concluzia consilierilor locali ai Partidului Național Liberal, care s-au opus la ultima ședință a Consiliului Local Municipal Brăila modului în care administrația locală PSD și primarul Marian Dragomir înțeleg să direcționeze fonduri însemnate, pentru tot felul de chestiuni fără importanță.

Pe odinea de zi au fost mai multe proiecte de hotărâre privind rectificări ale diverselor bugete ale unor instituții aflate în subordinea CLM, inclusiv bugetul municipiului. În opinia liberalilor imaginea de ansamblu a fost că investițiile publice care se vor face în Brăila în următoarea perioadă nu duc la dezvoltare și la crearea de noi locuri de muncă.

Administrația PSD și primarul Marian Dragomir continuă modul lipsit de viziune în cheltuirea banului public, aproape în dispreț față de nevoile locuitorilor municipiului Brăila. Nu putem fi de acord cu modul în care actuala administrație locală vrea să aloce cei peste 70 de milioane de lei, excedent bugetar. Vorbim, totuși, despre 15 milioane de euro! Și constatăm că ce se întâmplă cu acești bani? În niciun caz nu sunt investiți în proiecte care să însemne dezvoltarea Brăilei. În timp ce în oraș s-au atras prea puține fonduri europene, n-am cheltuit banii pentru cofinanțări pentru că nu am avut proiecte, în timp ce orașul se scufundă și economia locală este tot mai șubredă, noi ne permitem să investim 15 milioane de euro pe nimicuri?”, a declarat consilierul local Adrian Tabarac, președintele organizației municipale a PNL Brăila.

Liberalii spun că, din excedentul bugetar, se va cumpăra, spre exemplu, o scenă pentru spectacole și tot echipamentul aferent, sau că se alocă 75.000 de lei pentru o hologramă ”Brăila 650” (o stemă), într-un oraș în care sărăcia generalizată, pe fondul decăderii economici, este un fenomen.

Consilierii liberali au venit, de altfel, încă de la începutul anului 2018, cu amendamente la construirea bugetului, amendamente prin care au propus demararea procedurilor pentru construcția unui parc industrial, deschiderea a șase centre de permanență, introducerea transportului electric, reabilitarea centrului vechi, a falezei, reabilitarea termică a blocurilor, acordarea de facilități pentru investitori și multe altele.

[quote]Toate amendamentele noastre au fost respinse. Primarul nu s-a aplecat asupra niciunui proiect serios, iar acum asistăm cum sume uriașe sunt direcționate spre licențe și softuri, dar nu s-a putut amenaja măcar un singur centru de permanență medicală pentru brăileni. Ceea ce propuneam noi însemna dezvoltare, iar ceea ce face administrația PSD arată lipsa lor de viziune. Noi refuzăm să fim părtași la acest mod de a administra un oraș, de a-l condamna la sărăcie și subdezvoltare[/quote], a mai spus Adrian Tabarac.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •